Si eu am inceput un razboi cu ele ca tot le atrageam in rest nu am nimic cu ele, am incercat faza cu sticla cu cola = zero rezultate, cu fanta am reusit pana acum 2 viespi sau inecat asta in 3 zile, cu bere deloc nu le place, cred ca mai bine pui o capcana de asta https://www.emag.ro/capcana-universala-pentru-viespi-ree-6601/pd/DK0QXBBBM/
nu am testato
mai exista si spray dar nu recomand ca sunt toxice, ar fi super daca ai pune miere sau sirop in sticle le-ai atrage instant, dar miere de aia mai lichida sa intre in ea apoi numai iesi
Pui bere intr-o farfurie de unica folosinta si o pui la cativa metri de tine. Albinele si viespile sunt atrase de bere si tu nu o sa mai ai treaba. Vezi sa nu le deranjezi cand se racoresc.
M-am gandit aproape la fel numai ca in loc de bere-zahar.Am vrut sa incerc dar mi-a spus cineva ca ele se vor infuria(planul meu era sa pun zahar intr-un pahar de plastic cu o mica gaura).Nu vreau sa le infurii, insa...voi incerca, mersi ))
Pina nu le distrugi cuibul, nu vei reusi sa scapi de ele.
Si sa nu ai nimic dulce lasat descoperit (afara). Trag si la fructele coapte.
Ia niste peturi de 2 litri, fa 4 gauri laterale cu doua impunsaturi de cutit,pliaza colturile rezultate catre interior,umplele cu apa, zahar, ceva aromat(sa le atraga), umplele pe sfert si asteapta sa se umple de viespi. e un fel de capcana...
poti interveni si in cuibul lor..Am dat si in locul lor acolo la stup si cu spray lacrimogen, si nu mai ai treaba.
Bravo tie, e cam frig afara trebuie sa fi bine imbracata soldat