Pai ai nevoie de 100 mp de zidarie, asta inseamna 25 mc la o grosime a zidului de 25 cm, 30 mc la o grosime de 30 cm (in cazul tau, cati cm are zidul, de atatia metri cubi vei avea nevoie).
Nu am tinut cont de usi si de geamuri, nici de stalpii de beton, insa cu siguranta nici intaltimea nu va fi de 2.5, pentru ca va trebui sa cladesti cateva randuri si deasupra centurii, chiar daca faci casa pe un singur nivel.
Mai mult, in functie de dimensiunile boltarilor, s-ar putea sa iti iasa 2, 60 (daca inaltimea unui boltar este de 20 cm).
Pe paleti este trecuta cantitatea de boltari in metri cubi, stiind cat ai nevoie imparti la cantitatea dintr-un palet si afli de cati paleti ai nevoie, impartind mc la mc/palet.
PS: ia si cativa saci de adeziv, sa nu te pui sa zidesti cu mortar. Daca il intinzi cu o gletiera cu dinti, cu un sac zidesti de te plictisesti.
Ai utitat ca trebuiesc scazute ferestrele?
I-am atras eu atentia asupra acestora, ca si asupra usilor.
Sa fim iubiti!
Ia mai citeste o data raspunsul meu si insista pe a doua fraza.
Si apropo de pierderi, la BCA chiar sunt neglijabile.
Dragul meu, cele mai de preferat bca au dimensiunile de 60x30x25 cm. Avand un patrat cu latura de 10 m, avem 40 m de acoperit cu un rand de bca, deci transformam in cm:40x100=4000 cm 4000:60=aprox.66 buc de bca.pentru un rand.Inaltimea bca fiind de 30 cm, pentru a ajunge la 2, 5m ai nevoie de 8 randuri-cei 10 cm diferenta fiind acoperiti de straturile de mortar.Deci avem 66x8=528 de buc. bca.pentru peretii exteriori.Dar acum intervin golurile pentru usi si ferestre, pentru care trebuie sa calculezi suprafata si sa scazi din nr.de bca total atatia cat ar trebui sa acopere aceste goluri.
In paleti nu pot sa-ti spun, pentru ca eu ti-am explicat cum se calculeaza un anumit tip-dimensiune-de bca.Pe paleti sunt cantitati diferite, in functie de dimensiunile bca-urilor.Stabileste intai de cati bca de aceasta dimensiune ai nevoie, iar nr.de paleti il poti stabili la depozit.
Buna.Cred ca un calculul exact numai dupa dimensiunile exterioare ale casei este imposibil de facut.Trebuie tinut cont ca aceea casa are si pereti desparitori, care delimiteaza camerele. Dimensiunile uzuale ale unui bloc BCA sunt 30x25x60,sau35x25x60.Se poate construii folosind grosimea zidurilor de 25, 30, 35 cm.Luand in calcul BCA-ul cu dimensiunile de 30x25x60,daca folosesti ca grosime de perete latura de 30 cm, constati ca un bloc BCA acopera 0, 15mp.Pentru cei 250 mp iti vor fi necesare aproximativ 1667 bucati-deci cam 42 paleti a 1, 8 mc.Calcul este estimativ-va rezulta mai multa zidarie, pentru ca suprafata se mareste cu rosturile mortarului pe care nu le-am luat in calcul.
Doresc raspus doar pentru peretii exteriori pentru pereti interiori se va folosi altceva
Pentru un perete exterior de 25 cm ai nevoie de 25 mc.
Pentru un perete exterior de 30 cm ai nevoie de 30 mc.
Si asa mai departe. In functie de suprafata ferestrelor si a usilor exterioare ar trebui, in principiu sa scazi acea suprafata din total. Dar trebuie sa ai in vedere si pierderile, care nu sunt deloc de neglijat.
Num3Ascuns întreabă: