anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce culoare pentru perdeaua din dormitor este mai relaxanta?

Răspuns Câştigător
eileen
| eileen a răspuns:

Eu am in camera un piersiciu care da foarte bine, pe mine una ma relaxeaza, dar si ceva mai inchis gen lila, albastru pal calmeaza.

19 răspunsuri:
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Da, bejul sau visiniu inchis (este foarte odihintoare aceasta culoare )

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Trebuie sa tii cont de unele aspecte si chiar nu este de neglijat mai ales in dormitor alegerea culorilor. Culorile vesele cum ar fi roz, bleu, verde deschis, oranj, galben sunt culori frash. Culorile reci, cum ar fi bleumarinul (sau in conbinatii bleumarin -alb) visiniu, marou bej, verde inchis,(si nu imi mai vin in minte)sunt de relax. De aceea in dormitor de ex nu e potrivit sa-ti vopsesti peretii in galben sau portocaliu sau rosu aprins, verde deschis pentru ca intotdeauna e senzatie de lumina, soare, dimineata si in loc in momentul cand intri in dormitor sa te inbie camera sa poftesti la somn, dintr-o data iti piere somnul si nu stii de ce, asa si cu perdelele si draperiile.
Eu am observat un lucru si anume in hoteluri, perdelele si draperiile sunt in culori reci (am vazut bej, maro, bleumarin, verde visiniu ), de ce oare?

| psiholoaga a răspuns:

Depinde ce culori mai ai prin camera. Daca e zugravita rosu-aprins, degeaba pui perdeaua in culori neutre. Eu, acasa la parintii mei, am camera de un verde pal si perdeaua in ton, verde inchis si un material greoi, sa tina lumina departe. Unde stau acum, camera e mica si alba, iar perdelutele-am 2-sunt: una portocaliu aprins, una verde. Desigur, am si alte accesorii prin camera in culorile astea.

auran
| auran a răspuns:

Depinde mobila din dormitor.
Dupa parerea mea vernilul este cea mai relaxanta culoare (asa am pus la fata) dar, mie imi place portocaliul mult (asa am indormitor) iar la sufragerie am pus ceva pe grena - are o nota de eleganta

tundenana
| tundenana a răspuns:

Un portocaliu deschis, un bej... depinde si de culoarea dormitorului... eu am in dormitor un bej deschis si e foarte placut... parintii mei au un portocaliu deschis care ii da camerei o culoare placuta, calda...

mlm
| mlm a răspuns:

Depinde de tine, decizia este numai a ta, noi doar iti dam cateva culori orientative tu decizi.Eu am la un dormitor bej si la celalalt am albastru deschis, dau o nota de liniste si relaxare.

| mariavinereanu a răspuns:

Eu am culoarea crem si ma bucur! Dar draperia trebuie sa ti se asorteze cu cuvertura si cu interiorul.Covorul contine si el o parte din culoare...

| cely a răspuns:

Un crem

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vad ca ai primit raspunsuri pe dos. Culorile calde nu sunt neaparat si relaxante. Stiintific, cea mai relaxanta culoare este verdele, de aceea se si foloseste (impreuna cu clasicul alb) in spitale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Alb

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Culoarea albastru

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Albastru

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Roz

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Albasru

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca.verde

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Galbena

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 3 pereti bej, iar peretele cu patul de mijloc si noptierele e visiniu inchis. Perdeaua e crem, iar draperia bordeaux spre visiniu. Covorul e bej spre crem. Totul e foarte cromatic, relaxant si vine foarte bine, mai ales ca am mobila pe wenghe (inchisa ) iar parchetul fag (deschisa ), astfel se accentueaza foarte placut. Depinde de tine, dar te sfatuiesc sa nu faci perdeaua aceeasi culoare cu peretii, pentru ca atmosfera devine apasatoare. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 3 pereti bej , iar peretele cu patul de mijloc si noptierele e visiniu inchis. Perdeaua e crem , iar draperia bordeaux spre visiniu . Covorul e bej spre crem. Totul e foarte cromatic , relaxant si vine foarte bine , mai ales ca am mobila pe wenghe (inchisa ) iar parchetul fag (deschisa ), astfel se accentueaza foarte placut .Depinde de tine , dar te sfatuiesc sa nu faci perdeaua aceeasi culoare cu peretii , pentru ca atmosfera devine apasatoare. Bafta!

| alina88 a răspuns:

Depinde de ceea ce-ti place
galben:idealism, visare, mandrie
verde:echilibru, moral, prietenos
verde-albastrui:sensibil
albastru.siguranta,incredere,laialitate
purpuriu:vanitos, politicos
lavanda:sociabil, civilizat
maro:demn de incredere, conservator
rosu:mereu gata de actiune, agresiv, impulsiv
rosu inchis:ambitios, puternic
roz:romantic, calduros, de farmec, linistitor