Daca ai paduri foarte aproape, cineva in putere care sa fie toata ziua acasa si spatiu de depozitare pentru lemn pentru minim 2 ani, ia-ti o crntrala pe lemne cu "condensare". O alimentezi de 2 ori pe zi. Dar lemnele tr. sa fie foarte uscate[max.20% umiditate]. Deci, minim 1 an uscare. Daca nu ai conditiile de mai sus, gaze.
Salut elenna, pana acum am numarat raspunsurile si sunt cam egale(adica 13 cu gaz si 13 cu lemne ) raspunsirile sunt impartite.depinde de zona unde te aflii si de mana de lucru pe care o ai, depinde daca ai timpul necesar pentru a aduce lemne, a le taia, a le depozita, a face focul, a supraveghea sa nu se stinga, a nu ramane in plina iarna fara lemne(daca ai aceste conditii e buna cea pe lemne)daca nu-i cineva acasa tot timpul, in fiecare zi de luni pana duminica 12 din 12 ore, e mai buna cea pe gaz ca o supraveghezi mai rar
In conditiile in care gazul se scumpeste progresiv o centrala pe lemne e mai convenabila decat una pe gaz, intr-adevar te poate costa mai mult o centrala pe lemne dar si rezultatele sunt pe masura...eu am centrala pe lemne de vreo 3 ani si merge foarte bine...
Cu lemne.ai unde sa le depozitezi.la curte e mai convenabil din mai multe motive, dar nu le pot spune pe toate
Lemn...nu stiu daca in zona ta exista conducta de gaz... daca nu... mie una nu imi da mana sa inchiriez o butelie mare...mai bine dau un ban pe lemne si m-am asig pe iarna. foc faci o data in zi...in functie de centrala!
AndyBB întreabă: