Clar din lemn. Mai ales daca este uscat, montat, lacuit si intretinut corespunzator. Plus ca se mai poate reinnoi periodic, prin raschetare si lacuire.
Stau intr-un bloc din 1958, am acelasi parchet in camere si-acum, nu am facut nicio modificare la el, ce nu-mi place este ca are latimea cam mare de 5 cm, fata de alte scandurele care sunt de 3, deci este FORTE BUN din lemn.
Parchetul veritabil, evident! Daca nu este lacuit este un pic mai greu de intretinut, dar merita efortul.
Cel din lemn dureaza mult mai mult ca cel laminat cu totul ca ala laminta e mai super.
Stejar carpen 200*25*20, lacuit este exceptional, durabil fara trafic intens protejat valabil 100 ani.
Are dreptate Nimeni, dar banuiesc ca nu il vei pune in baie . Laminatul e o replica ieftina a parchetului. Daca te hotarasti la unul din lemn, iti recomand sa cauti un meserias adevarat care sa ti-l monteze. Bafta.
Din lemn, cu o grosime mai mare, si bine lacuit(cel laminat e mai rezistent la umiditate).
Eu am in camera parchet laminat dar nu sint multumit de el. Daca ar fi sa imi mai pun parchet as alege cel din lemn masiv. si in una din cele 4 camere ale mele o sa pun cu siguranta parchet veritabil(bineinteles eu o sa m-il fac si tot eu il montez)
Eu sunt pro parchet masiv...mi-am montat in toata casa (apartamentul) inclusiv in BAIE! :) pentru ca de unde am cumparat( http://www.naturalhomeparchet.ro ) au un parchet special si pentru baie. Foarte incantata sunt de el.
Eu iti recomanda parchetul stratificat.
Constructia acestui tip de parchet prin suprapunerea unor straturi din esente diferite ca duritate confera un grad de stabilitate si durabilitate mai mare decat in cazul parchetului din lemn masiv. Mai multe informatii gasesti aici www.paginadedesign.ro
anonim_4396 întreabă: