Pai..."Gibilan" e un nume.pe care Fernando.il foloseste in expresii...ca de ex " Sa moara Gibilan"
Sa moara gibilan e de la fernando de la caransebes mai precis de la mihai bendeac ciupilan e un conducator al tiganilor bulibasa intre tiganii ursari si lingurari si spoitori. Pe internet nu gasisiti dar eu stiu asta foarte bine pentru ca ii cunosc funda?
Personaj de etnie rroma care in general este prostu' prostilor. De fapt este un jargon tiganesc. Folosit si de "mare actor" Bendeac.
De obicei exprima scarba, frustrare, iritatie.
Gibilan e dela in puii mei si nu mai spuneti ca numai tigani folosesc acest termen gibilan ca si romani il folosesc sa se dea in spectacol
Vorba asta a ramas din jargonul celor din vechea garda de interlopi din Bucuresti si se trage de la " cibilan" o namila de om care batea tot ce misca, mai ales militienii acum e vai mama lui, nu are casa si sta in stadion la juventus bucureti.cautati pe google si o sa gasiti mai multe de el
E numele unui tip, si expresia "Sa moara Gibilan" e preluata de majoritatea de la "In puii mei". Am cunoscut pe cineva odata care incepuse sa zica ca l-a cunoscut pe acest Gibilan, ca era ceva infractor care avea probleme cu legea inainte de revolutie, dar ma rog, tipu' nu prea e de incredere, deci nu stiu ce sa zic
Cibilan este porecla lui Marin Marian, om de serviciu la ACS Daco-Getica, zisa si Juventus Colentina. In anii '80 acesta era un bataus renumit, care incasa taxa de smecher de la hoti, DAR ii ura pe tigani, si daca batea un hot roman il batea sa il supuna, insa pe hotii tigani ii batea sa le provoace daune; tiganii l-au blestemat sa moara in chinuri, si cei ce au avut legatura cu blestemul, sau erau de acord cu blestemul, spuneau din cand in cand, ca un fel de juramant, ''Sa moara Cipilan!''; evident ca cei ce foloseau expresia dadeau de inteles ca sunt amestecati cu hotii tigani renumiti, asa ca sunt smecheri si ei. Cipilan traieste si acum, are 1000 de lei pe luna, salariu de la club, nu are casa, nu are pensie, detine un calorifer electric si un telefon, doarme intr-o baraca.
WeAreYoung întreabă: