O parere buna. Principiul de baza la o casa din lemn este in primul rand legat de umiditatea lemnului la momentul constructiei, apoi tratamentele (fungicid si ignifug) si daca mai adaugi si tratamentul exterior cu o vopsea de calitate ai o casa cu o durata foarte mare de viata.
Casele din lemn sunt recomandate de orice arhitect bun, sunt ecologice, lemnul este un material cu care poti lucra usor( chiar daca nu te prea pricepi la constructii) si ai o varietate intreaga din tipuri de lemn din care poti alege. In plus daca sti cum s-o faci arata foarte bine- mult mai bine decat orice casa construita din materiale moderne. Oricum daca ai grija de casa asa cum trebuie poate rezista foarte mult, cred ca lemnul e cel mai bun material de construtii- simplu si practic. Poti folosi izolatiile care se folosesc si la casele moderne, deci totul este asa cum ar trebui.
Depinde de structura lemnului. Daca lemnul va fi stejar - sigur va rezista mult. Casele din lemn mi se par dragute. Sunt foarte la moda mai ales in zona de munte. Chiar sunt frumoase pentru dau un aspect de cabana
Cu tratamentele specifice lemnului, sunt cele mai bune, rezista la cutremure, sunt calduroase, estetice nici nu mai spun. Daca o sa pot financiar, o sa-mi construiesc o cabana la munte, in livada bunicii mele, si visul meu e sa o fac din barne de lemn, fara alte briz-brizuri, stil cat mai rustic, simplist, si neaparat cu semineu clasic. Vise, vise...
Am o parere destul de buna despre casele facute din lemn, sunt usor de construit, sunt foarte aspectoase, usor de intretinut, dar fereasca Dumnezeu de un incediu... ca atunci chiar ca s-a ales prafu de casa 100%.
Am o parere foarte buna despre casele dn lemn, cu o exceptie: casele facute din lemn la noi. Pentru ca: lemnul este foarte prost (nu e uscat si nici ignifugat, de cele mai multe ori). Dulgherii buni au plecat in Italia/Spania, etc, aia ramasi sunt fosti cizmari, ca mai toti santieristii, de altfel. Pretul nu e foarte mic. Dezavantaje "constructive"- nu poti avea camere de dimensiuni mai mari de 3-4 m (fara popi), nici ferestre foarte mari. Zgomotul de impact (tropaiala pe pardoseala) e aproap imposibil de inlaturat. Si despre faptul ca e ecologica as putea comenta mult...
Cat rezista? Depinde: o casa cu etaj clar ca va fi mai sensibila, conteaza calitatea lemnului si a manoperei, calitatea finisajelor, etc.
O casa din lemn mi-as face, dar doar o casa "batraneasca, parter.
Daca este bine intretinuta, o astfel de casa va trai mai mult decat tine. Totusi, exista alte dezavantaje care pe mine unul ma indeparteaza de aceasta varianta:
- costul - contrar teoriei, o casa de lemn nu este mai ieftina decat una clasica, din caramida. Ba dimpotriva, e mai scumpa si am mai postat si aici niste calcule. Si tot contrar mitului, nu se ridica mai repede decat una din caramida, decat daca e prefabricata si nu se ia in considerare timpul de lucru din fabrica.
- imposibilitatea de a gasi lemn uscat, fapt ce se va traduce in compromisuri si costuri suplimentare. Timp de cca. doi ani, lemnul va continua sa se usuce, reducandu-si dimensiunile si curbandu-se, de unde vor aparea distantari, fisuri in tencuiala samd.
- valoarea de revanzare este mica. Daca tot ai investit o gramada de bani si o parte din viata intr-un teren, in proiect, in constructia efectiva, e pacat sa constati ca valoarea finala putea fi dubla daca alegeai varianta clasica. Chiar si daca nu ai de gand sa o vinzi vreodata.
In privinta izolatiei, sa fim seriosi, au trecut vremurile in care peretele trebuia sa asigure izolatia, tocmai de aceea si casele de lemn se izoleaza, cu polistiren sau cu vata, ca orice alta casa. Nu cred nici in povestea rezistentei superioare la cutremure, inundatii sau intemperii; poate prin comparatie cu o casa din chirpici, nu cu una de caramida, cu structura de rezistenta din beton armat si cu un termosistem bine executat.
In privinta ecologiei, iarasi este slogan comercial. Cu ce este mai ecologic sa sacrifici copaci decat sa suprapui niste cuburi de argila arsa?
O casa din lemn este chiar convortabila si frumoasa.
Depinde de care este lemnu.
Daca lemnu este bun ar rezista intr 50-100 de ani
Sunt interesante. Dar Conteaza si daca casa este dintr-un anumit lemn.Stejar,brad,nuc si etc. Ele sunt foarte faine si frumoase.Partea rea. este ca ard imediat
Alegere foarte buna si rustic, foarte drag mie. o astfel de casa dureaza100-150 ani si mai mult. daca ai bani necesari nu mai sta pe ganduri, mai ale ca este si f.sanatoasa,cu un semineu de piatra...sa ai baftaaa, as putea sa spun ca te invidiez dar nu sunt invidios asa ca eu iti doresc-'casa de lemn'
Este una dintre cele mai bune locuinte lemnul fiind un bun izolator, in romania nu recomand case din lemn doar daca esti convins ca este fff bine uscat.
@deeax - la constructia caselor de barne nu se prea poate folosi altceva decat brad sau alte conifere. Daca e vorba doar de o structura de lemn, teoretic se poate folosi si stejarul, dar practic acesta iti va ingreuna foarte mult munca (bate un cui intr-o scandura de stejar si vei intelege la ce ma refer). In schimb daca tu imi arati o casa construita din lemn de nuc, eu ii construiesc lui oliver una identica. Moca.
Vad ca se insista mult pe aspectul incendiului. Le reamintesc fanilor ca exista solutii de tratare a lemnului care reduc semnificativ acest risc, am testat personal rezistenta la foc a lemnului astfel tratat si va spun ca am fost impresionat. In plus peretii se pot imbraca in rigips ignifug, iar un incendiu face un prapad foarte serios si in casele clasice, chiar daca peretii raman aparent intacti. Deci nu asta e riscul major care ar trebui sa te indeparteze de o astfel de casa.
In privinta izolatiei, din nou este o gluma. O casa de zidarie izolata la exterior cu polistiren nu doar ca iti poate oferi o izolatie superioara, dar peretii vor inmagazina caldura asigurand o temperatura constanta, chiar si in conditiile nefunctionarii din diverse cauze a sistemului de incalzire (de exemplu intreruperea curentului electric).
Construirea unei case este o decizie serioasa in viata oricui, trebuie sa alegi foarte bine sfaturile pe care sa le iei in seama. Cel mai bine e sa vorbesti cu cei care au construit deja, sa vezi fiecare cu ce probleme s-a confruntat si ce avantaje a obtinut, e una sa vorbesti din auzite si cu totul alta din experienta.
Eu zic ca daca s-ar face treaba buna ca pe timpuri, ar rezista mult si bine, faza e ca cei care fac acum case din lemn se cam grabesc si dupa o perioada de timp sa nu cumva sa ai surprize!
Am un rasp.simplu pentru tine, fara nici o ofensa: Iti doresc sa traiesti cel putin cat o casa de lemn. Ideea e ca sunt durabile, grajdul de lemn al strabunicului meu avea cam 120 de ani, si dupa cum arata mai rezista cateva zeci, deci!
Salut!
Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
O zi frumoasa!
Salut!
Principiul e simplu: lemn cu umiditate sub 15%, prelucrare corecta, tratament antiseptic, antifungicid si ignifug, conectori multicui si firma cu utilaje moderne. In acest fel durata de viata a unei case de lemn este la fel de lunga ca a unei case din caramida.
Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
O zi frumoasa!