| Rienmedire a întrebat:

Ce ph au monturile de struguri? Pot fi folosite ca si ingrasamant pe langa conifere?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ala se numeste ciorchine sau rahis, montura nu am auzit niciodata asa, dar poate o fi pe la tine pe acolo.
Daca ajuta cu ceva? Nu ajuta cu nimic, acolo unde vrei tu sa folosesti.
Poti cum am mai spus depozita si sa faci pamint, mai aduni si frunze si resturi de mincare etc, le bagi apa, le intorci la 1-3 luni si putrezesc mai rapid, se face pamint.

Ca idee plantele maninca minerale, ( azot, phosfor, potasiu, calciu, etc) in ciorchinii aia nu mai ramane cine stie ce minerale, stiu sigur ca is taninuri destule si ce o mai fi.
Plantele cand ajung la mamturitate, cum is strugurii, mai tot ce se duce se baga in boabe, copacii cand vine toamna retrage din frunze substante, elemente ce is pe acolo si are nevoie, sudeaza locu ala unde se prinde frunza de ramuri si la revedere, frunza va cadea.

De aia frunzele se coloreaza tomna in diferite culori, alea deja is moarte, sau separate deja de ramuri, mai stau nitel si vor cadea.

Deci rahisu ala nu te ajuta la nimic, sau nu ajuta coniferele ce vrei tu.
Stiai, sau stiati a plantele maninca piatra? Asta maninca plantele, apa, piatra, lumina si bataie laughing cu astea ele fac restul, isi fac din aceste materiale zahar, grasimi, vitamine etc.

Cind planta moare, mai ramin minerale in ea, nu multe dar ramin. Sau daca un animal maninca plante, erbivorele, plantele alea is pline de minerale + ce produc ele, zahar, vitamine etc, animalu preia din plantele consumate vitamine, minerale, zahar etc, dar mai ramin, nu poate stoarce chiar tot, de aia gunoiul de la erbivore este hranitor pe plante, ca au aceste elemnete, gunoiul ajunge in sol, plantele trag din ele ce am zis mineralele ramase.

Cu cit stratul de pamint este mai gros, cu trecerea anilor, devine mai sarac, de aia plantele trebuie sa mearga cu radacinile in profunzime, pentru a ajunge la roca, de acolo sa isi ia ce au nevoie.

Plantele ierboase, gen legume, graminee nu pot merge foarte adinc, de aia la astea trebuie sa le mai si ajuti, mai ales daca cultivi intens acel teren.

Stiai, sau stiti ca plantele respira prin radacini? Multi oameni nu stiu, ei cred ca plantele respira prin frunze.
De aia cand auzi plantele au nevoie de drenaj bun, adica sa nu balteasca apa la radacina lor, pentru ca nu mai pot respira.

De aia terenurile se ara, se fac lucrari de prasit, ca solul sa fie afinat, sa poata intra aerul la radinile plantelor etc.

| Rienmedire explică (pentru relian):

Eu am gandeam la ramasitele de la struguri ca sunt bune pentru ca eu cred ca au un ph acid, lasa mi Facebook ul tau mi ar face placere sa povestim uneori daca vrei

4 răspunsuri:
| Vântulalb a răspuns:

Ce sunt monturile de struguri?
Am cautat pe net, nu am gasit.

| Rienmedire explică (pentru Vântulalb):

Asa se spune la noi "monturi" nici eu nu am inteles de ce dar nu o sa mai folosesc cuvantul, mai bine zis ramasitele de la struguri, care au ramas dupa procesarea strugurilor pentru vin, deci ce parere ai? ar ajuta coniferele cu ceva?

| Vântulalb a răspuns (pentru Rienmedire):

A, ciorchinii goi. Fara boabe.
Nu am auzit pe nimeni sa faca asta. Si nici nu cred ca au proprietati de ingrasamant.
Dar poate ma insel. Mai asteapta raspunsuri.

Întrebări similare