Pai daca vrea sa dovedeasca ceva, sa ceara sa faca ceva ce e nevoie in curte. Asa ar avea sens.
Eu pe la 12 ani am făcut o sonerie dintr-un buzzer legat cu conductor si un întrerupător improvizat cu staniol. A mers câteva luni.
Alții aveau clopot eu mă dădeam mare că aud direct în casă
Se pot face multe, depinde de nevoile fiecăruia.
Cusca pentru caine, culcus pentru pisica, umbrar, sa vopseasca gardurile, sa mature, sa faca curat in curte. Sunt destule.
Un proiect pentru curte:
- o masa de 6-12 persoane + bancute langa masa, din lemn masiv
- un foisor, deasupra mesei si bancutelor
- loc de foc, pentru facut gratar, mancare la ciaun sau cratita.
Vine vara, musafiri, sa fie loc de primire!
Nu stie sa bata un cui pentru ca asa este el ca om, nu are aptitudini pentru asa ceva.
Cei care bat cuie nu te gindi ca au facut vreo scoala sau au invatat practic, aia asa s-au nascut invatati sa bata cuie, asa cum te nasti invatat sa faci sex
Daca nu-ti place ceva poti sa faci si scoala ca tot nu se prinde de tine nimic.
Fiecare om se naste cu anumite aptitudini pentru a face ceva, talente cum le zic oamenii, poate fratele tau se pricepe la altceva, sau este o persoana de aia antitalent total general ceea ce ar fi destul de naspa.
Cei carora le place sa faca ceva le vin ideile singure, nu vine nimeni sa le spuna ce sa faca.
Ce poate fratetu sa faca? Sa mearga pe la careva care fac constructii, mai sunt de astia mici care angajeaza cate un ajutor, sa le dea la mina una alta, mai bate si ei un cui, o sa invete sa foloseasca si ceva scule, acolo poate afla daca e capabil de ceva sau e cum vorbeste lumea, adica nu-i capabil de mare brinza
Cind cineva iti spune ca nu stii macar sa bati un cui, se refera l; a faptul ca esti cam pe dinafara cu mai toate, se mai refera ca nici nu faci nimic, adica doar stai si tai frunza la catei dar si ca esti nepriceput, intr-un cuvint nu prea esti bun de nimic.
Cam la asta se refera zicala aia, acele reprosuri.Dar cum spuneam, nu-i nimeni de vina, asa s-a nascut fratetu, poate ii vin talentele astea ceva mai tirziu, asa era si fratele meu, acu ca fost strins cu usa, bate si cuie
O minicasuta din lemn pentru unelte de gradina, un tarc pentru mascarea pubelelor de gunoi, un gratar zidit, un cuptor pentru pizza/paine/placinte, o afumatoare pentru carne si mezeluri...
Sa faca o casuta in copac cu scara in evantai. In casuta sa aseze o masa mare unde sa luati masa.