anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac daca am molii?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand scoti tot ce ai in dulapuri, le scuturi obiect cu obiect, le tii cateva ore bune la aer si soare, le speli pe cele care nu par foarte curate si speli interiorul fiecarui dulap cu o laveta inmuiata in apa si un detergent de mobila sau chiar ceva gen Mr Proper. Arunci daca ai prin casa faina, malai, fasole, grau vechi. Pui in toate dulapurile chestii din alea contra moliilor de la Raid. Sunt eficiente numai daca faci curatenie intai. Muti toate mobilele si faci curat sub ele si in spatele lor. Atentie: in toata casa, inclusiv camara, debara, etc. Apoi ai grija ca macar de 3 ori pe an sa scoti toate hainele din dulapuri si sa le aerisesti.

3 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Se gaseste in comert un produs Molitox parca se numeste care te va scapa de molii.Mai vechi se folosea naftalina.Este foarte important sa descoperi de la ce au aparut si sa elimini din casa.(faina mai veche, covoare din lana, pulovere din lana netratata, plapumi). Trebuie aerisit zilnic in casa iar toalele plapumile sa le tii la aer.

| rael a răspuns:

Incearca cu naftalina ( acum se gaseste in comert si naftalina parfumata care nu are mirosul acela specific ).
Poti pune intre haine si levantica sau tutun.
Dar cel mai important e sa identifici sursa lor, scoate toate hainele din dulapuri si verifica -le bine, probabil s-au cuibarit in ceva de lana.
Toamna poti pune preventiv intre haine castane salbatice, frunze uscate de nuc sau busuioc uscat.
Verifica si alimentele, faina, malaiul si grisul in special, eu am facut molii la un moment dat din aceasta cauza.

| JayLeno a răspuns:

Cumperi Raid si pui in sifonier, miroase frumos si te scapa de molii imediat.

Întrebări similare