Perioada de inflorire a gardeniei este din iulie pana in octombrie. Nu se tine la soare direct. Se pune intr-un loc luminos, fara lumina directa pe frunze. Nu iubeste caldura si aerul uscat de la calorifer. Ar inflori foarte bine intr-un balcon inchis, dar nu foarte calduros. Se pune ingrasamant din martie pana in august, saptamanal, si se foloseste un tip de ingrasamant care sa nu aiba calciu in compozitie. Nu trebuie udata pe frunze, pentru ca se pateaza (si apoi cad). Se mentine solul umed, dar nu se uda pe frunze si nici pe bobocii de floare. Apa pentru udat nu trebuie sa fie o apa dura cu clor, calciu pentru ca nu suporta planta depunerea lor pe radacini si asta va duce la moartea ei. Apa de la robinet trebuie fiarta si racita, nu doar statuta.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor
Sunt cateva masuri simple pe care trebuie sa le iei – asigura-te ca are solul mereu putin umed (dar sa nu pui mai multa apa decat are nevoie, ca va muri, ii putrezesc radacinile), pune-i ingrasamant periodic, nu o tine in bataia directa a soarelui si... vorbeste-i (stiu ca suna bizar, dar florile mele sunte tare "fericite" dupa ce petrec cea timp cu ele).
Gardenia face si o pauza. In pauza udati-o cu un ingrasamant acid (ati inteles bine acid). Este o planta acida. Deci dupa ce udati planta ii puneti si ingrasamant acid (un capacel la 2 litri de apa). Nu se uda prea mult, (pamantul trebuie sa fie uscat la suprafata intre 2 udari). Nu i se da ingrasamant in perioadele foarte calde sau foarte reci. Iarna nu se tine pe calorifer, mai la racoare si lumina, dar nu direct in razele soarelui.
Exista ingrasamant de sporire a infloririi care se puverizeaza o data pe saptamana (este sub forma lichida).
http://poze-gradini.blogspot.com
http://amenajari-gradini.blogspot.com
adrianasimina întreabă: