Zatul de la cafea chiar este benefic pentru flori.
Important este sa nu contina zahar pentru ca atrage furnici.
Toarna dar nu e bine zatul ci apa rezultata de la spalarea lui. Zatul mai ales daca e mult mucegaieste. Evantual poti sa-l amesteci cu pamintul din ghiveci.
Zatul este o hrana buna pentru plante. Poate fi folosit in gradina, ca ingrasamant, pentru culturile de morcovi si ridichi. Inainte de a sadi semintele, amesteca-le cu zatul de cafea. Nu numai ca vei avea o recolta imbelsugata, dar nici nu vei avea probleme cu daunatorii. Daca iubesti florile, afla ca zatul de cafea este benefic si pentru tufele de trandafiri, azalee, rododendron si camelii. Toate aceste plante vor aprecia restul de la cafeaua ta de dimineata
In cantitate mica nimic dar in cantitate mai mare prinde deasupra o crusta de mucegai ce v-a dauna dezvoltarii plantei.
Zatul am inteles ca este un fel de ingrasemant pentru flori, am incercat si eu la ale mele de acasa si nu au patit nimic.
Cred ca le protejaza de daunatorii de pamant.
Este benefic dar nu mult, nu in cantitate mare incat sa acopere complet pamantul din ghiveci, va mucegai si i va dauna plantei