Undeva exista un focar pe care trebuie sa il distrugi cu sprayuri sau apa calda si aerisire! Apoi pune saculeti cu levantica stropite bine cu ulei de cedru si pin!
1. Fa o curatenie in garderoba
Scoate toate hainele din sifonier si scutura fiecare piesa vestimentara in parte. In acest fel te vei asigura ca prin hainele tale nu ramane nicio molie. Daca vrei sa te asiguri ca pe haine nu exista oua depuse, singura varianta este sa speli toate hainele.
In timp ce hainele sunt puse la aerisit/uscat, spala interiorul sifonierului cu un amestec format din o parte apa si o parte otet. Acest pas are dublu rol: acelasi de a indeparta mirosurile neplacute si de a alunga moliile.
Dupa ce mobilierul este complet uscat si inainte de a pune hainele, poti trece la pasul urmator.
2. Foloseste un spray impotriva moliilor
Achizitioneaza din comert un spray care alunga sau omoara moliile, fara exceptie. Pulverizeaza produsul respectiv in interiorul sifonierul, inchide usile acestuia si lasa-le inchise timp de 30 de minute. Dupa aceasta perioada deschide larg usile sifonierului si geamurile pentru o aerisire completa. Asteapta alte 30 de minute, iar apoi aranjeaza hainele in sifonier.
3. Foloseste pliculete impotriva moliilor
Tot in comert vei gasi mai multe produse impotriva moliilor. Acestea vin insotite de ambalaje practice (unele dintre acestea se pot agata exact ca un umeras) si arome variate, fara nicio aroma de naftalina.
Aranjeaza aceste pliculete pe langa hainele tale, in sifonier. Eventual poti aseza un astfel de produs pe cuierul din hol, acolo unde iti asezi hainele cand ajungi acasa.
Nu neglija sertarele cu esarfe, sutiene sau sosete. Este suficient ca moliile sa isi gaseasca un singur loc "netratat" pentru a se inmulti din nou.
4. Redu umiditatea
Moliile sunt atrase de locurile cu o umiditate mai mare de 70%, asa ca incearca sa rezolvi aceasta problema. Aeriseste zilnic si foloseste cu incredere functia de dezumidificare ale aparatelor speciale sau a celor cu aer conditionat.
De cele mai multe ori, moliile ajung in casa prin intermediul unor haine "contaminate" cu larve de molie sau se dezvolta in camara, in recipientele cu mancare. Funda?
Daca ai molii la haine e bine sa folosesti niste pastile din lemn de cedar, sunt foarte eficiente pentru preventie si scapi de molii in cateva zile, in plus hainele miros mai bine
https://www.abouthome.ro/catalog/anti-molii-60
fireangelica întreabă:
rotariurazvan întreabă: