anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sunt acarienii si cum pot scapa de ei?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt niste paraziti ai lemnului. Scapi de ei pastrand curatenia in casa. Trebuie sa stergi praful si sa aspiri la doua zile, sa aerisesti foarte mult in fiecare zi, sa scoti lunar tot ce e in dulapuri si sa le aerissesti, sa pastrezi un aer uscat in casa (fara abur, fara igrasie si umezeala). In plus, trebuie sa speli periodic pernele, plapumile si covoarele si sa inlocuiesti mobilierul vechi si uzat.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Buna cred ca exagerezi, curatenie la 2 săptămâni 1 luna e suficient eu fac asa si nu am urme de acarieni pe piele sau mancarimi, si de scos din șifonier nu le scot deloc si tot nu am probleme de acarieni pe piele sau sa stranut de la praf

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Si de facut duș se face in fiecare zi la 4 5 minute orice om cat de sarac ar fi isi permite sa faca duș zilnic 4 5 minute ca sa nu consume, si de mobilier vechi nu trebuie înlocuit neapărat majoritatea au sifonier pat de 20 ani, aragaz fridiger de peste 10 ani

14 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Periodic si cat mai des trebuie sa aspiri, sa scuturi, sa stergi praful.

| 44-mytel a răspuns:

Acarienii sunt paienjeni, care au dimensiuni de la sub 1mm pina la cativa centimetri. Paienjenii de casa sunt insectivori.Paienjenii care traiesc in natura se hranesc cu seva plantelor din flora spontana si cultivata si care produc pagube in livezi, vii si plante legumicole.

| 44-mytel a răspuns:

Acarienii sunt paianjeni, care au dimensiuni de la sub 1mm pina la citiva centimetri. Paianjenii de casa sunt insectivori.Paianjenii care traiesc in natura se hranesc cu seva plantelor din flora spontana si cultivata si care produc pagube in livezi,vii si plante legumicole.

| 44-mytel a răspuns:

Continuare: Paianjenii casnici se inlatura prin curatenie periodica. Paianjenii care paraziteaza plantele cultivate se combat cu insecticide ca NISORUN, NEORON, s. a. - prin stropiri.

| selef a răspuns:

Sunt organisme mici, uneori microscopice. Fa curatenie.

cami
| cami a răspuns:

Acarienii sunt acele organisme minuscule care se gasesc pretutindeni...chiar si pe pielea noastra sunt! Nu-ti face griji nu sunt periculosiwinking...de ex poti indeparta o ~armata~ de acarieni de pe suprafata unui cearsaf doar spalandu-l la o temp de 50 de grade happy. Si da, vazuti la microscop arata ca niste paianjeni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt organisme microscopice si se gasesc in ambiente umede si calde, cel mai des in perne si plapuma, covoare si canapele.in locurile pe care nu le putem aspira sau curata foarte des. Praful se strege cu o carpa umeda, se aeriseste doar dimineata cand temperatura este mai scazuta si curentii de aer nu sunt puternici. Alimentul preferat este pielea care se deshuameaza(pielea moarta). Lucrurile pastrate timp indelungat in cutii sau sifonier trebuiesc aerisite inainte de a fi purtate. Eu am un copil care este alergic la acarieni si la mucegai si folosesc un aparat care absoarbe umezeala din casa. Nu folosi covoare sau mochete in camera, si in general in casa. Folosesc si un spray pentru acarieni dar foarte rar, gazul care propulseaza substanta este mai periculos decat acarienii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Masuri impotriva acarienilor http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74344 o discutie detaliata bazata pe experiente proprii...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt niste paraziti care pot provoca raie.Sunt mai multe familii. aveti grija si eu am patit-o!

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Provoacă un *** majoritatea au asa ceva prin casa si nu au raie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acarienii sunt paiejeni foarte periculosi de aceea trebuie sa aerisim casa in fiecare zi sa scoatem la aer lenjeriile eu am aparat din acela airick si miroase mereu frumos dar mai si aerisesc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acarienii sunt paraziti, daca vrei sa scapi de ei, fa curatenie!