Depinde de flori. La trandafiri trebuie taiate cozile cate jumatate de centimentru zi de zi, si apoi le ti cateva secunde in apa clocotita. Cand trandafirii par ca se ofilesc, pune in cada apa rece si "arunca-i" acolo pentru o ora. Isi revin in mod miraculos. La crizanteme, cozile trebuie taiate si apoi parlite putin la flacara. Stiu ca in general, trebuie sa pui o lingurita de zahar in apa din glastra, insa florarii detin niste pliculete cu o pulbere ce le fac sa reziste mai mult.
Mama mea cand pune flori in glastra pune intai apa, apoi pune florile si apoi pune zahar, cred ca zaharul le ajuta sa tina mai mult, nu'j sgr incearca si imi zici tu daca asa e. Intai pune flori intr-o glastra si vezi cate zile rezista doar cu apa si apoi mai pune una si vezi cat rezista cu zahar in apa!
Trebuie sa spui de care flori, unele au nevoie de zahar, altele de aspirina, altele de o picatura de otet, altora li se despica sau zdrobeste tija, altora li se opareste, altele se dau peste noapte la rece, sint specii care pur si simplu nu se suporta una pe alta in acelasi vas.
anonim_4396 întreabă:
Nistor_Adina_1983 întreabă:
rozelor întreabă: