| troleibuz a întrebat:

Ce vinuri se folosesc la gatit? Sau nu conteaza?

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

De obicei, roșu sec. Dar depinde de rețetă.

Bula
| Bula a răspuns:

Pentru carne rosie se foloseste vin rosu (sec) sau bere.
Pentru carne alba (pasare, peste, fructe de mare) se foloseste vin alb demisec.

| sierra1 a răspuns:

Vin să ai că rețete...

https://reteteaz.net/vin-alb

| bookofknowledge a răspuns:

Orice vin se poate folosii, la gatit. nu o sa aiba aceeasi aroma, dar toate sortimentele se pot folosii. Exista si reteta cu preferinta spre un anumit vin:cum e rissoto(alb), bolognese(rosu), etc. dar si la ele poti sa mergi cu celalalt sortiment(in loc de rosu alb si viceversa), daca nu le ai la indemana.

| ReddY25 a răspuns:

Rosu

| NumănumescBrBr a răspuns:

Pentru fripturi, rețete din carne de porc sau vită și cam orice considerăm în general a fi mâncăruri grele, se recomandă vinurile roșii seci sau demiseci. Pentru pește și mâncăruri ușoare puteți folosi vinurile albe. Totul depinde de rețetă.

| relian a răspuns:

La gatit folosesti apa, ulei, vinul il bei atunci cand maninci laughing

Întrebări similare