Ca să-ți dai seama singur dacă e deschis sau nu,, pui mâna pe țeava care trece din podea spre etajul superior (tur - aia legată la robinetul de sus) și apoi pe primul element de calorifer de după robinet. Dacă au cam aceeași temperatură, robinetul e deschis. Dacă e (mult) mai rece, e parțial închis și nu lasă să treacă tot agentul termic livrat.
Debitul de apa va fi determinat de elementul cel mai gatuit, in cazul asta robinetul de sus.
Pentru caldura maxima trebuie ca ambele robinete sa fie deschise la maximum.
"robinetul de sus nu e dat la maxim, dar robinetul de jos da intra apa mai putina in calorifer"
corect DAR ar trebiui să lucrezi doar la un reobinet, cel de sus, el va conrola debitul de apă caldă
Ce sa lucrez ca instalatoru a luat robinetu de sus si i-a desfacut si surubul.el o tine pe a lui ca atat e caldura, ca lucreaza cu ala de jos, stau intr-un camin dr studenti nu e caloriferu meu..degeaba i-am zis ca eu simt ca ar fi mai putina caldura. Oare pot regla eu singur la ala de sus cu un surub?
Da, va intra mai puțină apă caldă (e robinetul de tur; cel mai adesea se pune unul automat, termostatat).
Robinetul se poate deschide cu un patent; și nu va lăsa urme dacă se va pune o cârpă pe robinet.
Robinetul se deschide în sensul invers al acelor de ceasornic.
Ca să-ți dai seama singur dacă e deschis sau nu,, pui mâna pe țeava care trece din podea spre etajul superior (tur - aia legată la robinetul de sus) și apoi pe primul element de calorifer de după robinet. Dacă au cam aceeași temperatură, robinetul e deschis. Dacă e (mult) mai rece, e parțial închis și nu lasă să treacă tot agentul termic livrat.