| user5493 a întrebat:

Cine se pricepe la calorifere-daca robinetul de sus nu e dat la maxim, dar robinetul de jos da intra apa mai putina in calorifer sau aceeasi apa? Adica imi scade caldura camerei?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Ca să-ți dai seama singur dacă e deschis sau nu,, pui mâna pe țeava care trece din podea spre etajul superior (tur - aia legată la robinetul de sus) și apoi pe primul element de calorifer de după robinet. Dacă au cam aceeași temperatură, robinetul e deschis. Dacă e (mult) mai rece, e parțial închis și nu lasă să treacă tot agentul termic livrat.

10 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Debitul de apa va fi determinat de elementul cel mai gatuit, in cazul asta robinetul de sus.
Pentru caldura maxima trebuie ca ambele robinete sa fie deschise la maximum.

| sierra1 a răspuns:

"robinetul de sus nu e dat la maxim, dar robinetul de jos da intra apa mai putina in calorifer"

corect DAR ar trebiui să lucrezi doar la un reobinet, cel de sus, el va conrola debitul de apă caldă

| user5493 explică (pentru sierra1):

Ce sa lucrez ca instalatoru a luat robinetu de sus si i-a desfacut si surubul.el o tine pe a lui ca atat e caldura, ca lucreaza cu ala de jos, stau intr-un camin dr studenti nu e caloriferu meu..degeaba i-am zis ca eu simt ca ar fi mai putina caldura. Oare pot regla eu singur la ala de sus cu un surub?

| sierra1 a răspuns (pentru user5493):

Spune-i administratorului, problema

| user5493 explică (pentru sierra1):

I-am zis si l a trimis pe el..si nu mi-a modificat pe ala de sus.

| sierra1 a răspuns (pentru user5493):

Da, e ceva de genul "lasă-mă să te las"

| mihai69 a răspuns:

Da, va intra mai puțină apă caldă (e robinetul de tur; cel mai adesea se pune unul automat, termostatat).

| anonimg a răspuns:

Robinetul se poate deschide cu un patent; și nu va lăsa urme dacă se va pune o cârpă pe robinet.
Robinetul se deschide în sensul invers al acelor de ceasornic.

| user5493 explică (pentru anonimg):

Pai nu mai e robinetu si a scos si surubu, e ceva de fier laughing

| user5493 explică (pentru anonimg):

Eu cred ca simt bine ca seara i mai putina caldura, sper sa nu ma insel si sa fie de la cet acum..sa vorbesc degeaba..sa ma agit degeaba

| mihai69 a răspuns (pentru user5493):

Ca să-ți dai seama singur dacă e deschis sau nu,, pui mâna pe țeava care trece din podea spre etajul superior (tur - aia legată la robinetul de sus) și apoi pe primul element de calorifer de după robinet. Dacă au cam aceeași temperatură, robinetul e deschis. Dacă e (mult) mai rece, e parțial închis și nu lasă să treacă tot agentul termic livrat.