| Sophieka a întrebat:

Colegi TPU,
Ma poate ajuta cineva care se pricepe la renovari interioare?
As dori sa zugravesc o camera de aproximativ 25 m.p, separat o bucatarie si un hol impreuna de circa 30 m.p.
Totul este dat cu var alb. Doresc doar sa reimprospatez tot cu alb. De cat lavabil as avea nevoie aproximativ?
Stiu ca pot intreba si la magazin, insa doresc sa ma informez in primul rand pe magazinele online pentru a stii aproximativ cat ma costa distractia aceasta.

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Inmultesti diametrul peretilor cu inaltimea camerei, la care aduni aria tavanului. Spor la varuit.

| relian a răspuns:

Este simplu, cauti ce vopsea vrei tu sa dai acolo, brand, etc, ala sigur are poza si descriere, te pui si citesti descrierea, sigur scrie acolo acea cantitate cit acopera la o mina.
Fctie de cit de murdari is peretii, stii ca poti da 1 data sau de 2 ori, asa vei face calcul cita vopsea sa iei.

Online sau la magazin, scrie la acea vopsea cit acopera.Sau daca online nu scrie, stiu si eu cumperi de la nea Dorel a pastrat el o galeata, poti comunica cu el, sa iti arate o poza, sa iti zica c e brand este bla bla.
apoi tu avand poza, mergi la magazin si vezi acolo acea vopsea, citesti instructiuni si cit acopera.

Asta daca nu cumva esti in dubii ca nu stii sa calculezi, laughing asta e alta intrebare, trebuie sa intrebi in felul asta, nu stiu sa calculez, ajutor, sariti si ma ajutati laughing

Depinde si de vopsea de calitate, de ce fel de vopsea este, fiecare acopera o anume suprafata.

Ce ai datu tu aici informatii, nu arata absolut nimic, tu ai dat aria unor camere, asa a tu nu zugravesti podeaua, daca ai fi zugravit podeaua, era bine cit ai spus 30 mp.

Dar tu dai pe tavan, ala intr-adevar este o parte, adica 30 mp vorba aia e cit podeaua si tavanu ca suprafata, la care adaugi peretii, trebuie sa masori toti peretii si adaugi la astia 30 mp care ar fi tavan.

Deci daca ai fi cerut vopsea doar pentru 30 mp, ai fi dat cu ea doar tavanu, apoi te-ai fi minunat cum de se intampla asa ceva laughing ai fi zis e ceva conspirationist in toata treaba, ori aia cu vopseaua au masluit ceva laughing

Ca urmare problema ta e de calcul nu de unde cumperi.Asa ca mai baga ceva masuratori la pereti, faci inaltimea x lungimea afli la fiecare perete sau al toti citi mp ai acolo, adaugi cum am spus la suprafata aia de 30 care ar fi tavanu, ai aflat citi mp trebuie zugraviti.

E bun, ai mai invatat ceva si azi, e bun si asa rau, invata omu pana moare si tot n-are laughing

| NLS a răspuns:

Trebuie sa calculezi suprafața totală pentru zugrăvit.
Pentru asta, ai nevoie și de înălțimea camerelor, pentru a calcula aria tuturor suprafețelor.

Banuiesc ca ce ai indicat tu este doar aria tavanului. (asa se exprima de regula).

Iar dacă vrei sa fii exacta, scazi din suprafața totală aria tuturor ferestrelor și ușilor.
Dar pentru simplitate, poți scădea doar câte 1, 5m2 pentru fiecare geam sau usa.

Deci, daca de exemplu, înălțimea camerelor este de 2.7m,
rezulta aria totala de zugravit a camerei:
25(tavanul)+ 4*(5*2.7)=25+54=79m2-3m2=76m2

Calculezi la fel pentru celalalt spațiu de 30m2, despărțindu-l ipotetic în 2 laturi, una de 6m și alta de 5m. Ambele împreună dau o arie de 30m2, sper ca ești de acord cu asta.

30m2+ 2*(6*2.7)+ 2*(5*2.7)=30m2 + 32.4 m2 + 27m2 = 57+32.4= 89.4m2 - 4.5m2 (am presupus ca ai 2 uși și un geam la cele 2 spatii) =84.9m2

Deci suprafața totala de zugrăvit e 85+76= 161m2

0.28l... 1m2
X l... 161m2

X=0.28*161=45.08l

>>> 45l pentru 161m2

Cantitatea pentru 1m2 poate sa varieze, o găsești exact pe găleata de vopsea, la fiecare brand difera puțin.
Eu am luat 0.28/m2
Poate fi și 0.3l /m2. Etc

Daca ai de gând sa NU zugrăvești și tavanele, scazi 50m2, si recalculezi cu 111m2.

| Vasilake a răspuns:

Gradul de acoperire este trecut pe eticheta produsului.