Nici eu nu ma pricep prea bine, dar aici ti s-au spus si multe tampenii.
Normal presiunea creste daca apa se incalzeste (Si automat se dilata. Mama ei de fizica!) Insa la centrala, daca creste peste 3, e mult prea mult. De asta iti curge apa dintr-o teava. Este supapa de sigutanta, pe unde centrala da apa afara ca sa nu explodeze. Nu este perforata membrana vasului de expansiune. Atunci, ai pierde presiune.
Ai cartea tehnica a centralei? Nu cunosc modelul. Vezi ca acolo spune cat trebuie sa fie presiunea doar cu apa rece, cand nu functioneaza. Atat sa fie si nu mai mult. Nici temperatura mai mare decat 50-60 grade, pentru ca apa prea fierbinte, iar ridica presiunea. Nu te teme, la robinet vei avea apa fiarta.
Era infundat vasul de expansiune.
Au!
Sper ca ti-au curatat/inlocuit filtrele. Cum a ajuns sa fie infundat?
Au curatat.
Asta nu stiu, in timp se aduna mizerie.
Mai goleste din apa (prin ventilul de aerisire) astfel incat presiunea la rece sa fie la minim (de obicei 1, dar vezi unde sa ncepe zona verde a manometrului). Apoi redu temperatura apei sub 50 de grade, 70-80! este prea mult. Aceste doua setari vor rezolva si problema presiunii.
Teava care curge trebuie rezolvata, reaparatia nu va costa o avere.
Cit ai presiunea la rece? Ce temperatura ai setata pentru calorifere, 80 de grade? 3 mi se pare mult, la mine e sub 2. Important e ca la rece sa fie macar 1.1-1.2, daca e sub 1 inseamna ca ai goluri de aer la greu, eventual pierzi apa pe undeva.
Curge si apa dintr-o teava, la rece sta perfect la 1, 5.
din cate vad e setat intre 70-80 de grade.
E o centrala mistral.
70-80 e imens. Rezolva cu scurgerea si pune la MAXIM 65 daca e cu ardere directa, maxim 45 daca e in condensatie.
Prima lege a termodinamicii: o data cu temperatura creste presiunea direct proporțional
Robertttttttt întreabă: