Îndepărtează resturile etichetelor de pe sticle, borcane etc. cu un material curat sau un disc de curăţat din bumbac pe care ai pus puţin lapte demachiant.
Spală cuptorul sau grătarul cât încă nu s-a răcit, fiindcă astfel e mai uşor să îndepărtezi murdăria. Presară un pic de sare peste urmele de grăsime care nu se curăţă, ca să nu se transforme în arsuri.
Ca să cureţi resturile de alimente care s-au lipit pe răzătoare, freacă ambele părţi ale acesteia cu un cartof tăiat, lămâie sau pâine cu coaja tare.
Pentru a curăţa eficient vasele de gătit din cupru, presară pe ele sare grunjoasă, pune puţin suc de lămâie sau oţet, apoi freacă-le bine. Clăteşte-le cu apă rece şi lasă-le la uscat.
Curăţarea ibricului. Fierbe câţiva ml de apă în ibric, apoi adaugă tot atâta oţet şi lasă-l aşa câteva ore sau chiar o noapte întreagă; a doua zi vei observa că murdăria şi petele au dispărut. Clăteşte ibricul, apoi umple-l cu apă şi fierbe-o din nou. Repetă de câteva ori înainte de folosire.
Rugina de pe chiuvete. Ca să îndepărtezi petele de rugină de pe chiuvetele din oţel inoxidabil, freacă locul cu puţin lichid din brichetă. Dacă ai chiuveta din ceramică, umple-o cu apă rece, adaugă o ceaşcă de înălbitor (clor) şi las-o să se înmoaie. Clăteşte apoi foarte bine. FUNDA?