Mie mi-a recomandat cineva a alta varianta de a curata argintul, si a dat rezultate. Ai nevoie de o carpa moale din bumbac si scrum de tigara. Lustruiesti bine obiectele din argint, dupa care doar le clatesti un pic in apa rece. Metoda testata!
Toata lumea iti da niste retete ciudate si grele(nu spun ca nu dau rezultate-poate sunt bune) dar te complici cam mult.eu iti recomand sa folosesti ''cillit bang''deoarece curata argintul si aurul fara sa lase urma sau se reactioneze cu argintul(din pdv chimic-schimbarea culorii-oxidarea). le pui pe un castron si dai pe ele cu cillit bang si o sa vezi ca se curata.
Exista o carpa speciala... eu am gasit in Carrefour. E albastra, la vre 15ron, si e foarte buna. Chiar se cunoaste! Ti-o recomand. Inainte foloseam o periuta uscata de dinti si pasta de dinti, fara apa!
Pentru: Raspuns anonim:
Si eu am argint si se inegreste ...nu stiu cu ce sa il curat...am incercat cu otet si cu pasta de dinti dar nu a mers.
Daca obiectul nu raspunde si nu se curata cu una din metodele de mai sus (cele mai la indemana: pasta de dinti sau bicarbonatul de sodiu), atunci din pacate nu este de argint si doar asa ati crezut.
Citeste iti va fi de folos http://lady-journal.com/cum-curati-argintul-in-conditii-casnice/
Pentru obiectele de argint cel mai indicat este carbonatul de calciu CaCO3; îl puteţi găsi la farmacie (cu o puritate înaltă) sau puteţi folosi cretă; se pune obiectul de argint într-o soluţie de CaCO3 şi se lasă 12-24 ore sau se curăţă cu pulberea de CaCO3. Se poate folosi şi carbonatul acid de sodiu = bicarbonatul folosit în bucătărie. Nu sunt indicate soluţiile acide (oţet sau lămâie) decât diluate.