Un ciocan rotopercutor, cu o dalta lata la el. Asa am dat eu calciu intr-o camera in citeva ore (vreo 3-4) dupa ce mai bine de 2 saptamini m-am chinuit la doua holuri si o sufragerie mare cu o toporisca care s-a si rupt acolo. Acum, depinde si suportul pe care a fost pusa decorativa. La mine a fost beton si nu a fost nici o problema, insa daca tencuiala e moale, poti sa ai surprize incit sa ia dalta si din tencuiala, si nu e bine.
Nu trebuie data jos tencuiala decorativa, se poate schimba culoare doar vopsind-o cu alta culoare daca asta este problema, daca se face izolatie merge si peste este mult mai ieftin.
Buna seara.
Sper ca raspunsul meu sa va satisfaca dorinta de a distruge timp, maopera si materiale investite in trecut.
Deci, fiind vorba despre un strat de finisaj, aveti de-a face cu un material extrem de rezistent aveti doua posibilitati:
1. sa decopertati de pe casa tencuiala decorativa cu plasa de fibra de armare cu tot (daca a fost folosita). In aceasta sitiatie aveti:
a. decopertarea fibrei de sticla inclusiv cu stratul de acoperire si armare al sistemului termoizolant;
b. razuirea tencuielii decorative cu un spaclu specific geamgiilor pe care-l gasiti la hornbach la 6, 85 lei
2. Acoperirea vechii tencuieli decorative cu un strat de amorsare (este al meu secret) dupa care se va aplica o noua decorativa.
Stimate domn, in reparatii va trebui sa urmariti OPTIMUL. Acel calcul material+manopera care va costa mai putin. Personal, va recomand acoperirea stratului vechi cu un liant (pe care-l stiu eu) profesional, aplicarea noului strat decorativ.
Trebuie sa fiti constient ce tencuiala decorativa este un material deosebit de rezistent si este de preferat sa-l transformati in strat suport pentru noua decorativa.
Daca doriti mai multe detalii in baza unor noi informatii, va stau la dispozitie la 0748704725 si la 0729720825,
Cu consideratie,
Bogdan Sterea
Peste decorativa veche, se dau doua straturi de adeziv de polistiren, pentru a se umple spatiile decorativei si a forma un perete drept, dupa care se amorseaza si se da noua decorativa. Nu dati jos decorativa veche, este rezistenta si formeaza stratul suport. bafta!
Mogodan_Ionela_Georgiana_1988 întreabă: