Mama mea foloseste un fel de apa de tutun(inmoaie 2 tigari in o cana cu apa si cu acea apa sterge frunzele lamaiului)sau cu bere dar nu mai mult de 2 ori pe saptamana le sterge cu bere, deoarece frunza trebuie sa respire.
Eu nu sterg frunzele decat atunci cand sunt bolnave(paduchi)cu un tampon de vata inmuiat in solutie preparata de mine din apa si sapun.In rest, daca planta este sanatoasa o stropesc prin pulverizare cu apa calduta (22 grade)dar nu direct de la robinet ci pastrata macar 1 zi intr-un vas.Vara mai stropesc cu o solutie de sulfat de fier 1%(un gram la 1 litru apa)o data pe luna si am un lamai cu frunzis bogat si sanatos(colorat in verde-inchis).
Lamaiul se adapteaza si la niveluri relativ scazute de lumina, dardaca vreti ca arbustul sa infloreasca si sa faca fructe, atunci asigurati-i cat mai multa lumina. Daca nu puteti plasa arbustul intr-un loc in care sa beneficieze de lumina naturala, folositi o sursa de lumina artificiala. Legat de umiditate, mai ales iarna trebuie sa luati masuri speciale: o tava cu apa asezata in vecinatatea ghiveciului este o idee foarte buna. Stropirea frunzelor nu este foarte efectiva in ceea ce priveste ridicarea gradului de umiditate, dar poate ajuta la indepartarea prafului de pe frunze. eu am sters bine frunzele, pe ambele parti, cu o carpa umezita in apa calduta si am scapat - stiu ca lamaiul are muuuuulte frunze asa ca inarmeaza-te cu rabdare . faceam treaba asta cam saptamanal, pana nu a mai aparut nimic. nu stiu daca e cea mai eficienta metoda, insa in cazul meu a mers.
Vata inmuiata in apa.
http://poze-gradini.blogspot.com
http://amenajari-gradini.blogspot.com
AnaMaria1453 întreabă: