| Annelise a întrebat:

Cum as putea face piept de pui la gratar, dar nu la grill? stiu ca exista un fel de tigaie speciala... toaster? multumesc

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu vei reusi sa faci piept de pui la gratar, dar nu la grill. Grill este englezescul pentru gratar, deci oricat ai fi de blonda nu ai cum sa faci ceva la gratar dar nu la gratar.

| Annelise explică (pentru regis):

Draga regis, am intrebat cum as putea face piept de pui la gratar, dar fara a folosi clasicul. se pare ca tu habar n-ai intr-ale bucatariei. sunt si alte metode de a prepara puiul la gratar, daca nu stiai. este vreo problema ca am scris "grill" in loc de gratar?

| regis a răspuns (pentru Annelise):

Nu ai intrebat cum poti face pui de piept la gratar fara a folosi clasicul, ai intrebat cum poti face pui la gratar dar nu la grill. Oi fi eu habarnist la bucatarie, dar nu si la logica. Nu este o problema ca ai scris grill in loc de gratar, ci ca ai pus o intrebare fara sens ("cum pot face pui la gratar dar nu la gratar").

| carpediem a răspuns:

Mie nu-mi place la tigaia aceea cu gaura in mijloc si gratar. Cel mai bun mi-se pare in cel traditional de fonta si pui capac. Pieptul il tai longitudinal si obti 2 jumatati pe care apoi le tai iar transversal si obtii 2 bucati. Cu o seara inainte de gratar pui pieptul taiat in mujdei amestecat cu iaurt si putin rozmarin. Inainte sa-l pui pe gratar adaugi piper alb. Focul sa fie mic si adaugi cate o lingurita de apa sa nu se usuce. Pieptul se intoarce de 4 ori. Si garnitura de cartofi facuti asa: Tai cartofi pentru prajit, speli si scurgi apa. Pui la fiert apa si cand da in clocot pui cartofii, iar dupa ce incepe sa dea in clocot mai lasi 1 min. Apoi scoti si scurgi, lasi sa se raceasca. Acum pui ulei la incins si cand este incins pui cartofi si amesteci. Scoti si scurgi dupa 2-3 minute, lasi sa se raceasca. Apoi pui iar la prajit cu uleiul incins la foc potrivit si nu mesteci prea des ca se faramiteaza. Sa nu te sperii, ca sa fie gata trebuie sa-i faci mai roscati nu galbeni ca si cum sunt arsi. Vor iesi la gust un hibrid intre copti si fierti, iar la consistenta crocanti la exteroir si moi la interior. Imi plac asezonati cu pasta de masline( la borcan de la mega image), sau masline verzi cu cimbru si tzatzici. Iar aroma suprema cu piure natur de avocado( cand i-l cuperi sa fie mai verde inchis spre negru si moale, cei tari nu au gust bun.Bon appetit.

| dana85 a răspuns:

Pui toasterul(gratarul ) usor uns la incins, cand iti indica bulina rosie (daca are)ca este incins, adaugi feliile de carne batute si condimentate. Se serveste cu cartofi prajiti si mujdei happy Pofta