Ambele au avantaje si dezavantaje.
Apa curenta este mai sigura, fiind analizata de mai multe ori pe zi, are presiune mai mare decat cea asigurata de un hidrofor obisnuit si in multe localitati ea provine din puturi de mare adancime, ferite de contactul cu diversi contaminanti din sol. Aceasta este insa pe bani si intr-adevar este tratata cu clor, insa continutul de clor este neglijabil iar clorinarea distruge microorganismele potential daunatoare. Iar daca vreti sa scapati de clor, nu trebuie decat sa tineti apa la rece intr-un recipient deschis (sticla fara dop).
Apa curenta se plateste, insa nici cea pompata de hidrofor nu este chiar gratuita. Hidroforul la randul lui consuma curent electric, iar durata lui de viata nu este foarte lunga, necesitand interventii sau chiar inlocuirea.
In plus hidroforul este zgomotos, ocupa spatiu, iar in casele nelocuite permanent trebuie bine golit pe timp de iarna.
Iar cine vorbeste de calitatea apei din fantana este in necunostinta de cauza. Apele din fantanile noastre, poate cu exceptia celor foarte adanci, de munte, sunt pline de nitrati si nitriti. Asta ca sa nu mai vorbim de lipsa canalizarii, dejectii de la animale depozitate pur si simplu pe pamant, closete sapate in pamant, fose septice neecologice samd.
Salut, Pdragos! Depinde la ce te referi. Din punctul de vedere al calității apei, în cazul în care consumi apă de la robinet și nu îmbuteliată, hidroforul e o alegere excelentă pentru că utilizezi o apă mult mai bogată în electroliți (care-și pierd energia la câteva ore după ce au fost extrași din mediul în care se află) și pură, per ansamblu, deci mult mai sănătoasă. Poate suplini foarte eficient nevoile casnice, îndeplinind cu succes nevoia de apă curentă. Aș merge pe hidrofor, pentru simpla opțiune de a beneficia de apa din fântână netratată chimic.