| asaasa a întrebat:

Cum incarc centrala (viessmann) cu apa pentru calorifere? Trebuie inchis returul? Trage ea apa cit ii trebuie sau o opresc cand ajunge la 1(presiune)?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut "asa", centrala termica trebuie verificata tehnic ISCIR o data pe an, obligatoriu, asa ca poti face cu ocazia asta si verificarea si incarcarea, ceri detalii tehnice pentru toate situatiile din functionarea unei centrale! aici sunt documentatii tehnice de la diverse centrale termice Wiessman Vitopend si Vitodens dar cel mai bine e sa chemi tehnicianul
http://www.centrala-termica.ro/documentatie.html

13 răspunsuri:
carla
| carla a răspuns:

Am centrala ca a ta. Mie instalatorii care au montat-o au facut asta. Este treaba lor, mai ales ca este in garantie. Oricum presiunea trebuie sa varieze intre 1-2. Apropo pe langa apa noi am pus si antigel. Bafta!

| doinastela a răspuns (pentru carla):

Nu, nu e treaba instalatorilor sa incarce centrala termica. Face parte din Utilizarea centralei de catre beneficiar.
E similar cu alimentatul cu benzina la masini -n-o face Service-ul Auto.

| AncaCN a răspuns (pentru doinastela):

Salut, si eu am o centrala Viessmann Vitopend 100W cu aceeasi problema - trebuie sa o realimentez cu apa de 3 ori pe saptamana. Presiunea scade sub 0.5. Tevile sunt prin sapa deci nu imi dau seama daca sunt pierderi - vecinii de la etajul de mai jos nu se plang de scurgeri de apa. Am facut testul : inchis robinet tur-retur si o saptamana presiunea a ramas aceeasi. Exista alte testari pe care le pot face inainte sa sparg sapa... am auzit o teorie cum ca unele tevi permit evaporarea apei, este adevarat?
Multumesc anticipat de raspuns

| doinastela a răspuns (pentru AncaCN):

Da, exista teava cu bariera de oxigen, si teava. fara bariera.
Insa la tine nu cred ca e problema asta, ci pur si simplu o neetanseitate din pacate.
-poate ai mai multe circuite de incalzire ce pleaca de la centrala -atunci ai putea sa le inchiz pe rand, sa vezi macar pe care e buba.

Ce teava e de fapt montata?

| monicaclaudia a răspuns:

Sunt de acord cu motme chemi instalatorul chiar daca te costa citiva banuti dar macar nu pierzi garantia daca are una si daca e ceva ce nu merge ai o garantie pe ceea ce a muncit.

| viorel2c a răspuns:

Ai un robinet dedesubt care se trage in jos si apoi il deschizi. Te opresti undeva la 1.5-max2 bar. Lucru important ii dai drumul centralei si iti aerisesti caloriferele pe la cel mai indepartat punct(ai un robinet de aerisire in partea de sus a caloriferului). Daca iti scade mult presiunea reiei umplerea

| mihalitza a răspuns:

Deci nu trebuie inchis nimic, se deschide robinetul de umplere pina cind creste presiunea la 2 atm.aceste centrale functioneaza cel mai bine cu presiunea apei intre 1, 5 si 2, 5 atm. Succes!

| mihalitza a răspuns:

Aceste centrale functioneaza cel mai bine cu presiunea apei intre 1, 5 si 2, 5 bari, deci nu inchizi nimic ci deschizi robinetul de incarcare pina ajungi la presiunea de 2. Succes(fara frica, nu se poate intimpla nimc rau)

| florinmarius a răspuns:

Nu prea am vazut nici un raspuns corect aici adica partial in primul rand da bagi apa pana la 1, 5 1, 7 dupa aceea fiecare calorifer trebuie aerisit in parte este un surub sus dai drumul incet o sa iasa aer lasi pana iese putin apa asa procedezi la fiecare dupa aceea presiunea centralei o sa fie iarasi zero incarci din nou la aceeasi valoare 1, 5 1, 7 si e ok daca nu aerisesti nu vei avea apa in calorifere ci aer si prin urmare nu se vor incalzi

| lalaghizi a răspuns:

Nu trebuie inchis returul.Adaugi presiunea in pana la 2 de la ventilul care trebuie sa fie sub centrala. Daca nu te descurci cheama pe cine care stie ce sa faca. Principiul de incarcare sunt la fel la toate centralele.Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pot sa te ajut lucrind in domeniu si sa te sfatuiesc ce sa faci pe viitor fara sa chemi de fiecare data instalatoru pentru o nimica toata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna vreau sa stiu sho daca opreste apa pentru cateva ore pot sa dau drumu la centrala sa fac caldura in casa? va rog sa imi raspunda cineva

| doinastela a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, poti folosi centrala pe Incalizre, chiar daca apa rece e inchisa.

Iar pagina actuala a mesajului de mai sus (site-ul cu Documentatii) e aceasta:
http://www.centrala-termica.ro/index.php/documentatii-centrale-termice/