N-as putea sa-ti spun procedeul in sine, dar o prietena a fost la gradina botanica si l-a altoit.
E un procedeu prea complicat pentru un incepator, dar iti descriu totusi pe scurt una din tehnici. Oricare din tehnici le-ai alege, altoirea presupune un portaltoi si un altoi: portaltoiul este radacina pe care se altoieste, iar altoiul va fi practic lamaiul care ti-l doresti.
Se cresteaza scoarta portaltoiului prin doua taieturi in forma de cruce, rezultand patru colturi care se deschid in exterior. In "buzunarasul" astfel format se introduce un mugure intreg, taiat cu multa grija de pe altoi si de pe care s-a indepartat coaja. Se infasoara strans cu o sfoara portaltoiul in locul respectiv, atat deasupra cat si sub punctul de altoire, si se poate proteja peste cu o banda adeziva. Mugurele de altoi poate fi inlocuit si cu o crenguta, taietura acesteia trebuie sa fie in acest caz cat mai pe lungime (la un unghi ascutit), iar crestarea pe portaltoi in forma de T.
Daca vrei un singur lamai, nu merita sa incerci singura. Daca vrei sa te ocupi la modul serios de asta, cumpara o carte de specialitate.
Pe acest site poti downloada un film despre altoire cu subtitrare in limba romana si alte documente despre acest proces. Poate gasesti si despre lamai, sau alte informatii care sa te ajute. Succes!
anonim_4396 întreabă: