Depinde de ramura de activitate si de nivelul de calificare.
Cine lucreaza ca necalificat, intr-adevar este aproape muritor de foame.
Am cunostinta care confectioneaza morminte si s-a facut milionar (in lei) din aceasta meserie.
Altul este tamplar de meserie, se ocupa de reconditionare si vanzare mobilier vechi, are o casa cat un palat, mai multe masini, copii au cate o casa si ei.
Exemple sunt multe, doar trebuie sa te uiti la casele si masinile noi.
Nu da vina pe banci da vina pe sistem, sistem care nu-ti poate asigura un job, deci un trai decent.
Daca ai avea un job sigur si cat de cat platit atunci nu ai mai fi stresat de banci.
Pe vremea lu Ceaussescu era sacu inca plin, dar la un mom dat se goleste si ala si atunci sa vezi strigaturi, se ajunge la un mom dat la fundu sacului.
Pe timpul lu Ceasusescu oamenii is faceau casa toata viata, stai tu linistit ca nu era asa de roz cum zic unia.Primeau aia aptm dar nu case. Aptm se dadeau pe criterii stabilite de sefi,a fost asa bumu ala pe vremea aia ca toti trebuie sa aiba o casa si job,fara sa conteze daca la nivel national treaba merge bine. Daca tara merge prost, resusrsele se termina si dupa se ajunge unde sa ajuns, adica la inlaturarea aceluI sistem.
Familie iti poti intemeia, poti sa stai si cu chirie, dar iar tot sistemu este de vina, pentru ca nu iti ofera job stabil si bine platit astfel incat sa te poti bucura de cum zici tu de tinerete.
Tu vorbesti de exceptii dar 90% dintre tamplari si cei fare fac morminte traiesc la pragul saraciei. In Romania, mai ales daca nu locuiesti in Bucuresti ori Cluj salariile sunt foarte mici. Tu de ce crezi ca au plecat cateva milioane de oameni sa lucreze in strainatate, de bine ce erau platiti acasa?
Exista chirii ieftine si chirii scumpe. Tu alegi.
La fel, tu alegi daca-ti iei un telefon /masina /haina mai ieftina sau mai scumpa.
Zicala "intinde-te pana iti ajunge plapuma" este valabila si astazi, si oricand.
Eu am stat o vreme in chirie, ieftina, pana ce am fost singur. Dupa nunta ne-am mutat intr-o garsoniera si abia peste aproape 10 ani am ajuns in 2 camere, cand primul copil s-a pregatit la scoala.
Acum avem mai multe case cu gradina, tinerii stau acolo si isi pun deoparte banii pentru a-si construi casele lor. Au inteles logica invatata de la noi, iar cand se vor muta, noi vom da casele in chirie - bani suficienti pentru a trai bine la batranete.
Cei care au plecat in strainatate sa castige, nu-si arunca banii pe credite ipotecare.
Ei isi aduna banii asa cum am zis, iar la intoarcere (sau unde sunt) isi fac/cumpara locuinta dorita, FARA sa fie indatorati bancilor intreaga viata.
Omul castiga si isi cheltuie banii acolo unde doreste.
NIMENI nu este obligat sa traiasca bine, acesta este favoarea celor destepti.
Nu poti. Ai inteles prost. Pe vremea raposatului primeai casa IN CHIRIE. Proprietar era statul.
Nu e ca si cum acum locuintele la pret accesibil nu ar fi facute la misto in cele mai multe cazuri...
True Dar mie mi se pare trist sa glorifici regimul pentru ''cutiile de chibriuri'' pe care le oferea la pret ''accesibil'',
Cum ziceam... era chirie, nu deveneai niciodata proprietar. Ca sunt multi imbecili care inca glorifica sistemul, multi dintre ei fara sa se gindeasca ce inseamna sa vezi portocale si banane de doua ori pe an, maxim, sau sa stai dimineata la coada la lapte si cate 3-4 ore... de piine pe cartela nu mai zic. Lor li se pare misto ce au auzit ca vezi domle statul iti dadea job si casa, insa nu se gindesc ca in schimb iti lua TOTUL.
In primul rand as vrea sa te intreb daca iti doresti o casa sau un apartament?
Ca tanar eu zic ca poti trai lejer intr-un apartament, mai tarziu in viata poti sa-ti faci si casa.Ideea e ca e foarte greu, bancile distrug viitorul tinerilor cu dobanzile lor imense.Eu zic sa le iei pas cu pas.
Nu e nici o rusine sa stai cu parintii pana te pui pe picioarele tale.Gaseste-ti pasiunea in viata si incearca sa faci bani imbinand munca cu placutul.
Poti sa stai si in chirie, chiar si intr-o garsoniera, pana incepi sa castigi mai bine.In Romania va fi foarte greu sa reusesti ce iti propui fara sa apelezi la banci,dar se poate.
Trebuie sa iti doresti foarte mult si sa muncesti foarte mult. Poti sa iti intemeiezi o familie,adica tu si partenerul de viata, cheltuielile se vor imparti la doi si iti va fi mai usor. Apoi poate va trebui sa faci si un sacrificiu, sa pleci din tara un timp, strangi din dinti cativa ani si iti cumperi apartamentul tau fara banci fara nimic.E mult de tras pana acolo, dar mai bine sarac decat dator la banca.
E doar o parere.
Capitalismul dracului!
Of Doamne!
Daca vrei sa traiesti in societate, trebuie sa te adaptezi ei, societatii.
Nu dispera! Incearca sa gasesti solutii la problemele tale.
In perioada comunista (a lui Ceausescu ), granitele erau inchise, aveai un singur post de televiziune, mancarea era data cu ratia etc.
Sa stii ca, multi studenti americani se plang de taxele imense, pe care trebuie sa le plateasca facultatilor.
E bine ca pui intrebari.
Continua sa pui intrebari si sa gasesti raspunsuri.
De ce sa nu apelez la banca, asta e singurul imprumut pe care l-as face de la banca, pentru casa.
Am gresit: la mia de euro retrasi platesti un comision de 5 euro, nu de 1 euro.
Sa nu exageram. Sint dobinzile din Romania ridicol de mari comparat cu nivelul de trai? Sint. Iesi mai bine pe termen lung ca bani daca faci rata comparat cu chiria? Iesi. Problema e lipsa de mobilitate. Poate iti vei gasi peste 5 ani un job mult mai bun in alt oras, si vei fi legat de proprietatea la care inca platesti rate. Bine, o poti inchiria ca sa isi plateasca rata singura - teoretic.
Daca doar desteptii ar trai bine, asta ar fi bine. Uita-te ce imbecili ne conduc...
Pe vremea lui ceausescu iti dadea o jumatate de paine pe zi,un kg de zahar pe luna. Fara credit NICAIERI IN LUME nu poti avea o casa,ratele sunt facute sa platesti cat o chirie, sau mai putin, Nu poti sa te realizezi si sa te distrezi, asta e viata pe pamant, o jungla.o varianta la pb ta.fa-te sofer de tir pe comunitate si in 2-3 ani iti faci casa fara banci
Tinere,
1. fara credit nu poti lua o locuinta.
2. pe vremea "lui Ceausescu" nu primeai casa la un pret accesibil, ci primeai o lucuinta in care stateai in chirie. Toata viata sau pana o schimbai daca indeplineai anumite conditii. Chiria era decenta. Daca voiai sa-ti cumperi locuinta, "Ceausescu" nu avea nici o legatura. O cumparai in rate, la pret decent si dobanzi mici.
Alea au fost vremuri care nu ne-au placut si am schimbat regimul.
Sistemul mondial este facut "pe credit. vrei tv,masina, smartphone, casa, vacanta? iei un credit, bancile traiesc din credite si din dobanzi.si pe vremea lui ceasca tot pe 25 ani luai casa
SingleForOne întreabă: