| Sara2 a întrebat:

Cum pot sa combat mirosul de mucegai din camera? mirosul a aparut dupa ce am pus termopane si am izolat

7 răspunsuri:
| stygmate a răspuns:

Problema e urmatoarea ...deci era umezeala in casa dupa care tu ai izolat casa si cu asta sa inkis mirosul respectiv .sunt anumoite parfumele de camera dar nu anuleaza si pericolul pentru organism cea mai buna solutie e renovarea adica sa dai jos de pe pereti vopseaua (daca este cazul) sau revopsirea camerei sau locuintei.

| mircea a răspuns:

Baga picioarele la apa rece si asculta la mosul :
1. daca ti-ai pus "termopane", care sunt etanse fata de ferestrele din lemn, este ca si cum ai etasat camera;
2. daca ai la intrare tot o usa din asta moderna cu garnitura, sa stii ca si asta usa este tot etansa;
3. daca ai pus si polistiren la exterior, sa stii ca ai blocat difuzia naturala a umiditatii de la interior catre exterior;
Deci in concluzie : acum ai o "conserva" in loc de casa/camera!
Si pentru ca ai facut prostia "sa faci" inainte de a cere parerea unui specialist acum trebuie sa il aduci acasa pe specialist, sa faca o evaluare si sa-ti "prescrie" solutia de ventilare fortata a casei/camerei. Problema cea mai mare nu este mirosul de mucegai ci ceea ce se intampla cu plamanii tai in care intra aer cu spori de mucegai si cu umiditate ridicata de peste 75-80 %. Poti pune odarizante cate vrei daca nu elimini cauza.

| mami a răspuns:

Termopane termopane, offf offff

acum ce poti face?
schoc de aer proaspat, la 2-3 ore deschizi geamurile larg pentru 10 minute
asta pana iti rezolvi aerisitoare la geamuri

mucegaiul de pe peretzi sa il speli cu clor dar sa folosesti manusi caci clorul irita

regis
| regis a răspuns:

Mirosul se combate usor, mai greu va fi sa combati mucegaiul. Mucegaiul nu ar trebui sa apara intr-o casa, oricat de etansa ar fi ea. El apare ca urmare a condensului care se produce atunci cand umiditatea din aer ajunge in contact cu o suprafata rece. Daca izolatia este buna, nu ar trebui sa ai suprafete reci, iar daca umiditatea nu este prea mare, nu are cine sa condenseze. Iti spun din experienta, am locuit la bloc intr-un apartament izolat cu polistiren pe interior, cu geamuri termopan si usa metalica, iar acum locuiesc la casa, izolata pe exterior si tot cu geamuri termopan si usi etanse.
Cel mai probabil s-a intamplat cum a zis stygmate - aveai mucegai inainte de renovare si acum supravietuieste. Poate chiar in urma renovarii, peretii nu sau uscat complet si au favorizat aparitia mucegaiului. Cert este ca trebuie sa il inlaturi, sa repeti dezinfectarea de doua-trei ori, dupa care nu va mai reapare, bineinteles in conditiile in care izolatia este bine facuta.
Daca nu poti scapa de el, inseamna ca ai umiditate foarte ridicata in casa, caz in care trebuie sa iei cateva masuri preventive si corective:
- montarea unui ventilator in baie pentru ca aburii sa fie eliminati cat mai repede, fara a ajunge in restul casei
- montarea unei hote in bucatarie si inchiderea usii atunci cand se gateste
- aerisirea de mai multe ori pe zi, in reprize scurte (10 minute)
- utilizarea unui dezumidifacator, in special daca usuci haine in casa
- in ultima instanta montarea de aerisitoare la geamuri. Spun in ultima instanta pentru ca am calcat in multe locuinte termoizolate, atat la casa cat si la bloc, fara ca cineva sa aiba astfel de probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu clor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Izolarea termica

| Buricea_Dan_1986 a răspuns:

Vezi ce zic cei de pe www.magazinul-de-termopane.ro