| AlexandruAdrian10 a întrebat:

Cum pot sa indepartez moliile din dulap?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
7 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Niciuna dintre procedurile recomandate pana acum nu va da rezultate (lamaie,busuioc,tutun,plicuri ) --- asta, din proprie experienta! Respectivele proceduri nu dau rezultate si asupra larvelor de molii( cele care rod hainele!).Ar trebui sa scoti tot ceea ce ai in dulapuri si sa perii,scuturi,aspiri fiecare obiect de imbracaminte pentru a indeparta ouale si larvele din care se dezvolta fluturii de molie. Abia apoi, dupa ce le cureti de oua si larve, poti folosi orice metoda de prevenire( tutun, busuioc, pliculete antimolii, spray antimolii). Succes!

| AtateaConditii a răspuns:

Pui o capcana de sobolanilaughing, cumperi de la magazin chestii din alea parfumuri cum se numesc in plicuri.

| marialungu a răspuns:

Bunicii foloseau naftalina acum ca sa nu miroase urat hainele sunt solutii dar secretul meu e sa pui busuioc si o sa scapi, fundita/?

| Coyotul a răspuns:

Naftalina sau Ride pentru dulap

| Sw1ngg a răspuns:

Si cu tigarile cica ar merge treaba, bagi o tigara si indepartezi moliile.

| Kiwi_7742 a răspuns:

Am auzit k moliile nu suporta conurile de brad happy Nu stiu cat e de adevarat, INCEARCA, sau pliculete de la magazinlaughing

| PuiuCristina a răspuns:

Pentru a îndepărta moliile din dulap, urmați următorii pași:

Identificați sursa infestării: Verificați dulapul și încercați să identificați zona în care moliile sunt cel mai active. Acestea pot fi atrași de hainele sau textilele din lână, mătase sau alte materiale naturale.

Curățați dulapul: Scoateți toate hainele și textilele din dulap și spălați-le sau curățați-le în funcție de instrucțiunile de îngrijire. Acest lucru va ajuta la eliminarea ouălor sau larvelor de molii care ar putea fi prezente pe acestea.

Aspirați dulapul: Folosiți un aspirator pentru a aspira toate suprafețele din dulap, inclusiv podeaua, rafturile și pereții interiori. Asigurați-vă că ajungeți în colțurile și fisurile unde molii pot depune ouăle.

Curățați dulapul cu soluție de curățare: După aspirare, ștergeți interiorul dulapului cu o soluție de curățare adecvată. Puteți utiliza o soluție făcută din apă caldă și săpun sau un produs de curățare specializat pentru molii.

Utilizați repelenti pentru molii: După ce ați curățat dulapul, puteți utiliza metode de prevenire pentru a împiedica molii să se întoarcă. Puteți folosi saci sau bile de lavandă, bucăți de cedru sau pungi cu flori de nu-mă-uita în dulap. Acestea au un miros pe care molii îl detestă și pot ajuta la îndepărtarea lor.

https://www.abouthome.ro/catalog/anti-molii-60