Prinde-le de codita pe sarma de uscat rufe, dupa cateva zile poti sa day cu spray fizativ pentru a-si pastra forma. Daca doresti ca floara sa fie una mai iesita din comun, poti sa aplici si cu spray cu culori metalice ori mate!
Ca sa nu putrezeasca trebuie sa le scoti din apa si sa le tii asa sau sa le agati undeva.
Nu stiu daca toate florile au un aspect frumos cand se usuca, dar trandafirii arata superb!
Are mama un trandafir japonez si i-au cazut cateva flori si frunze galbene galbene. N-au fost tinute deloc in apa. M-am gandit ca as putea sa fac ceva cu ele, dar nu stiam cum sa le usuc pentru ca cele care au cazut pana acum au inceput sa putrezeasca. Le-am dus afara la aer si le-am lasat peste noapte, dar inca nu s-au uscat. Nu am de ce sa le agat ca nu au tulpina, e doar floarea ramasa. Sper sa reusesc ceva. Multumesc.
Asa cum s-a mai scris aici, florile nu trebuie tinute in apa.Le lasi in vaza fara apa sau daca le vrei fara tulpina le-o tai, le asezi pe un ziar si le lasi la temperatura camerei, ele se vor usca patrandu-si forma.
Apa este elementul esential in pastrarea formelor unei flori. Le doresti uscate, dar cu forme initiale intacte?
Nu m-ar deranja să-și păstreze forma inițială intactă, dar mă îndoiesc că e posibilă chestia asta.
Pentru a nu putrezi trebuie sa le presezi in ziar. Asa mi-a spus profesoara de biologie. Sper sa-ti fie de ajutor am incercat si eu. Nu te mint.
Am mentionat ca nu vreau sa le presez! Am incercat si eu de multe ori prin presare, dar nu vreau asta acum. Multumesc oricum.
DANIEL17101998 întreabă: