Eu de exemplu eu pun floarea atarnata cu inflorescenta in jos si o agat de ceva astfel incat sa nu se atinga de nimic pana se usuca.
Eu usuc trandafiri, lasandu-i in vaza, se usuca singurei si apoi rup bobocul sau floarea uscata si o depozitez intr-o cutie de carton, asa se face cu absolut toate florile, care nu se scutura.
Eu usuc flori si fructe(portocale, mandarine si lamai)la cuptorul electric si la cel cu microunde.mai exista un praf pe baza de sulf si sare, dar este mult mai complicat. florile se baga in cuprotul cu microunde pe o hartie de bucatrie sau servetel, se baga la putere maxima cate 2 secunde, nu mai mult.se scot, se baga, se scot se baga, pana se usuca, dar nu isi schimba culoare. eventual schimbi hartia intre reprize.ai grija ca pot lua foc si florile si hartia.numai 2 secunde.lasi florile la loc uscat pe o hartie pentru inca 3-4 zile, mai ales daca nu sau uscat de tot(de frica de a nu le arde), evident mai e valabila si metoda cu uscatul intre foi de hartie speciale, care absorb umezeala. florile cu coada se leaga si se atarna intr-un loc uscat si la intuneric, dar cu florile in jos.cand sunt uscate, se poate folosi un spray cu lac pe baza de apa
Buna, nu am o definitie exacta, dar sa stii ca la magazine speciale se gasesc( florarie dar ceri''flori nemuritoare'' sau mai gasesti pe la tigancile care vand in piata se gasesc dlori uscate speciale pentru. asa ceva ssper ca te-am ajutat
Pa, pa.