Buna, pai cele mai bune paste pe care le fac eu sunt asa: Sosul este cel mai important: cureti ceapa o tai marunt,cureti usuturoiul si il pisezi. Le pui la calit intre timp ai nevoie de un ardei gras poate fi rosu sau verde,il toci si pe ala si il pui la calit:* mai ai nevoie de niste carnati cabanos sau oltenesti si ii tai rondele ii pui si pe astia la calit,dupa ce se calesc torni o cana-doua de apa,depinde de cata cantitate de sos faci, dupa aia il lasi sa scada putin ii pui sare piper dupa gust si mult bulion. Si pastele le fierbi, le pui sa se scurga. Sper ca o sa iti placa sosul:* sa ai pofta:* fundita?
Buna! uite cum fac eu.
in timp ce fierb pastele, pregatesc sosul.
o ceapa taiata marunt, 2 catei usturoi taiat finut, daca am ardei gras adaug, daca nu pun un ardei iute,prajesc si cv afumatura daca am, sunculita, carnati,costita, asta daca nu e post, adaug suc de rosii facut de mine toamna, si las sa fiarba infundat, adaun un praf de piper, apoi adaug pastele, daca sosul e prea gros, adaug un pic de zeama de la paste, le amestec si pentru un pic de culoare adaug patrunjel tocat f fin... pofta buna, deja salivez si cred ca fac o portie pe ziua de azi
O zi cat mai placuta
Buna! Daca vrei sa prepari paste italienesti iti trebuie:250 g de tâiţei, 250 g de rasol sau friptură tocată, o ceaşcă mare de sos alb, 100 g de smantana, 100 g de caşcaval ras, 100 g de spanac fiert si tocat (proaspăt sau conservat), sare, piper, o lingură de ulei, 50 g de unt. Dupa ce ati facut rost de ingrediente fierbeţi pastele irtr-o mare cantitate de apă cu sare, în care aţi turnat şi lingura de ulei. Lăsaţi să fiarbă 12—18 minute. Scurgeţi pastele, puneţi-le 15 minute în apă rece. Scurgeţi-le din nou şi zvântaţi-ie într-un şervet curat. Amestecaţi carnea cu spanacul şi o lingură de sos alb. Săraţi, piperaţi. Restul de sos alb amestecaţi-l cu smântână şi jumătate din caşcaval. Ungeţi din belşug o formă cu unt, puneţi pe fund un strat de paste, un strat de tocatură, un strat subţire de sos cu caşcaval. Repetaţi. Terminaţi îmbrăcând cu sos. Presăraţi restul de caşcaval deasupra. Daţi la cuptor 16 minute, pana prinde deasupra o crustă aurie. Funda?
DANIEL17101998 întreabă: