Am dat un search pe google si am gasit ceva ce cred ca ti-ar fi cel mai de folos, este un forum special: http://totalmush.com/mushrooms/index.php?topic=196.0
Sincer tot nu am inteles
Imi pare rau, mai mult de atat...
Sa produci acasa pentru ce anume? Asa sa cultivi tu ciuperci pentru tine sau de ce? Pt ca daca e sa cultivi tu ciuperci mai bine cumperi miceliu, este mai economic asa decat sa faci tu.
Ciupercile sunt cele care sunt deasupra, ce le consumi, miceliu este un fel de samanta, asa mai simplu spus sa pricepi.Ciupercile au aceste seminte in palarie,alea sunt eliberate,ajung in sol si acolo incep sa creasca,se ramifica,ei aceste ramificatii sunt de faot acel miceliu de care vorbesc oamenii.
Ca sa ai productie buna,sau sa eviti complicatii,boli etc, acest miceliu se obtine in conditii cat mai sterile posibil, dupa cum ai citit ai nevoie de ceva scule, materiale, de aia sunt firme specializate care au aparatura, care au materiale sa produca miceliu.Asa sa faci tu acasa,doara pentru cunostintele tale generale,este f simplu.
Cauti o ciuperca,o scoti din pamant sau unde creste ea,mai mult ai nevoie de radacinile ei,adica de acele ramificatii decat de restul,deci scoti alea, se vad sunt albe, ramificate, le faramitezi si le pui intr'un amestec de ce spuneai aia rumegus, orez, grau etc.acele ramificatii or sa creasca peste tot, in toata masa acelui rumegus de exemplu.
Asata e in mare.Firmele selecteaza,face totu in conditii sterile,astfel ca ei garanteaza ceti vand, nu sa te trezesti ca se imbolnaveste tie cultura.
Cand faci asa o ladita acolo nu sunt probelem, ca si ciupercile care cresc singure, alea nu-s asa multe, posibilitatea sa se imblonaveasca este redusa, boli apar la culturi mari.
Nu stiu daca ai inteles mare lucru din ce am zis dar cam asa stau lucrurile.
anamariapetronela întreabă: