Eu las fructele coapte sa cada natural, iar din seminte rasar plantele noi.
Primavara, cand incep sa apara frunzele din muguri, le scot cu radacina si pamantul impreuna, le pot re-planta in alte locatii. Aproape toate se prind si la vara dau deja si fruct. La fel procedez si cu zmeura.
"Pai si ce vroiai sa te ajute impotriva regulamentului? Nu toti suntem ca tine! Ca-i pentru tine sau pentru frate-tau sau maica-ta, este tot tema scolara. Ce este asa greu sa pricepi? Mai esti si ironic! In tara asta hotul cu un pacat si pagubasul cu 10. "
Intrebarea a fost stearsa si nu condamn lucrul asta. Si da, asteptam sa ma ajute impotriva regulamentului, pentru ca e o regula stupida. Daca eu te intreb pe tine: "Cum se scrie corect intr-adevar sau intr-adevar?" cum iti dadeai tu seama daca e tema sau nu? Poate ca asa e in tara asta, dar ideea era ca decat sa postezi un raspuns inutil, mai bine dai direct report la admin daca nu-ti convine.
Ti-am trimis mesajul asta pentru ca, evident, nu-ti mai pot raspunde la intrebarea mea.
E regula site-ului. Nu-ti convine? Ai alternative. Nu te-a adus nimeni cu forta aici.
Hmm. bine spus.
Ok. Pace! Daca te pot ajuta cu altceva sa-mi spui. Beneficiez de o experienta vasta in multe domenii in care am activat sau am fost autodidact.
Ai o planta de mur matura, are ramuri anuale, destule.Ei la primavara din ramurile astea anuale tai si faci butasi ca si la vita de vie aia hibrida de pun oamenii acasa.Ce le faci? Tai asa bucati de stiu si eu 30cm si ingropi, lasind afara citiva ochi. Poti proteja ce ramane afara cu un con de folie ceva.Sau poti sa-i pui toti butasii la inradacinat in nisip si apoi sa-i platezi la locul definitiv dupa un an sau chiar doi.Sau ii poti pune in ghivece, asta ar fi cel mai recomandat ii tii acolo un an doi apooi ii platezi la locul definitiv.Deci produci noi plante de mur la fel ca si la vita de vie.Si la zmeur la fel.Chestia e sa pui butasii la inradacinat undeva la umbra sa nu stea direct in soare. daca faci un pat din nisip sau amestec de turba sau ce mai e poti pune la umbra sau poti face un paravan dar cumva inalt sa fie lumina nu intuneric si peste patul ala de nisip turba ce vrei tu poti pune la o inaltime de 20cm deasupra butasilor o folie transparenta, aceasta avand rol de a mentin o umiditate mai ridicata sa nu se usuce ochii sau partea ramasa afara din pamint.
De obicei murul este un arbust care se intinde singur. Nu lasi sa cada seminte cum zice altul pe aci. Cand atinge pamantul cu varful vlastarului prinde radacina si continua sa creasca. Daca ai tras vreodata de un vlastar de mur ai sa vezi ca este foarte lung cu multe radacini.