Unele plante, cum este si "impatiens", trebuie innoite pentru ca, se dezvolta repede si infloresc insa dupa un timp nu mai au un aspect frumos si atunci trebuie pusa o crenguta in apa sa faca radacina si se pune apoi in pamant si astfel se creaza o noua planta si atunci ai mereu o floare superba.
Este importanta insa si primenirea pamantului la 2 ani pentru ca planta sa aiba nutrientii necesari pentru dezvoltare si fiecareia sa-i pui pamantul adecvat.
Eu am 3 ghivece de flamingo si pentru ele este necesar ca sa aiba caldura, iarna fiind florile carora le place sa stea pe pervaz deasupra caloriferului, ceea ce inseamna ca le place "sa aiba picioarele calde", atunci vor fi mereu inflorite. Pentru aceste flori este important ca, din cand in cand, sa fie pulverizate pe frunze cu apa, pe considerentul ca acolo de unde vin ele, ploua zilnic si isi iau apa necesara si prin frunze. Pamantul pentru aceste flori trebuie sa fie special, pentru ca, fiind o planta parazita (creste prin crapaturile copacilor), are nevoie de muschi, carbune, frunze moarte ori cetina de brad, si putin pamant doar. Muschiul se pune la suprafata ghiveciului.
Am si o azalee frumoasa careia ii merge bine la geamul din baie pentru ca ii place umiditatea si pentru a inflori ori a mentine florile trebuie udata zilnic.
Ma bucur ca avem posibilitatea sa facem schimb de idei si in acest domeniu pentru ca asa ne putem ingriji mai bine florile pe care le iubim.
Fiecare planta are nevoi speciale. Adica uneia ii trebuie mult soare, alteia multa lumina, dar nu soare direct, alteia mai multa apa, alteia mai multa umezeala, orhideele se uda intr-un mod mai aparte si mai rar si au nevoie de un "mediu" si un substrat putin mai special, alte plante nu se pulverizeaza pe frunze, altele da si asa mai departe.
Deci nu putem sa dam un raspuns general care sa fie valabil pentru toate plantele.
Eu am multe plante de apartament si le merge foarte bine, dar le ingrijesc pe fiecare dupa "nevoile" sale.
Nu le vorbesc, pentru ca nu am timp si nu mi se pare necesar. Asta ramane la aprecierea fiecaruia, sunt totusi plante.
Iar pentru cei care nu inteleg de ce se pun intrebari aici despre ceva anume, care se poate gasi si pe internet cu motoarele de cautare, iata de ce:
Sunt situatii de care ne lovim si nu le gasim la sectiunea cum ingrijim o planta, pe internet. De exemplu: de ce spathiphyllum-ul meu pe care il am de 3-4 ani si care infloreste fara probleme, nu face pui?
O zi buna!
Este important sa stim si ce tip de floare putem amplasa in locurile din casa pentru a le crea microclimatul de care au nevoie. Daca le-am amplasat intr-un anumit loc si s-au adaptat acolo este riscant sa le mutam. Isi vor pierde din frunze se vor ofili sau chiar, cele mai sensibile, se pot usca. Pe langa apa si pamant adecvat au nevoie si de ingrasaminte speciale iar periodic trebuie curatate de praf, pentru a putea respira si a primi lumina.
Kronstadt, imi pare rau ca te dezamagesc dar, sincer, mie chiar imi place sa o "ard aiurea doar sa ma cunoasca lumea " pe TPU si constat cu uimire ca ma simt bine si utila, si nicidecum imbecila, ca am scris in trei fraze cum imi ingrijesc florile. Nu stiu cum si cu ce ai aterizat tu pe acest subiect daca nu te interesa!
Florile se uda cu apa de ploaie si se pulverizeaza pe frunze(nu toate) si soare cat mai mult
Eu nu am decat 4 plante in ghivece de plastic, dar tin foarte mult la ele. O garofita, o primola, iar celelalte 2 nu stiu cum se numesc, dar sunt plante grase. Le am de 3 ani, iar la inceput unele s-au uscat tocmai pentru. ca nu stiam exact pentru. fiecare in parte de ce anume au nevoie. aveau lumina, dar nu era suficienta, pana intr-o zi cand am hotarat sa fac mici schimbari in casa si le-am mutat intr-un loc unde au lumina din belsug si aer curat datorita faptului ca aerisesc mereu acea camera.Deci este cam greu pentru. cei care nu sunt cunoscatori ale plantelor sa-si dea seama de ce anume are nevoie fiecare planta, dar cu timpul ajungi sa o cunosti destul de bine asa cum cu timpul ajungi sa cunosti un om.Ideea e ca plantele de inerior, dupa parerea mea au nevoie de lumina foarte multa, aer curat si apa in functie de planta respectiva. Iarna plantele grase pot fi udate 1-2ori/saptamana., pe celelalte eu le ud la 2 zile si le merge de minune. Dar sa nu uitam ca le trebuie din cand in cand un ingrasamant specific acelr plante.Pt. cine nu stie exact ce anume are nevoie o planta de interior mai bine sa discute cu un florar.Eu asa am facut si sfaturile lui mi-au prins foarte bine.
Aahh.si sa nu uit ce e mai important. poate parea putin iesit din comun, dar e foarte important sa vorbiti cu plantele. da. e un lucru care l-am invatat de la mama mea si am vazut ca functioneaza.Incercati si voi!
In majoritatea cazurilor vazute de mine, persoanele considerau ca, daca pun apa zilnic si le curata e totul ok. Dar stiu ca sunt anumite plante care au nevoie de cat mai multa lumina, altele care nu necesita apa zilnic. Consider ca o planta este ca o fiinta umana, fiecare cu nevoile ei.Cat despre rugina si mucegai nu are rost sa mai repet ceea ce ai spus si tu, in mare parte cam atat stiu.
Intrebarea ta este "supervaga". Nu ne spui ce soi de plante detii si nici in ce conditii. Sunt atatea site-uri de profil pe chestia asta numita "Internet", incat incep sa cred ca cei care cauta raspunsuri sunt pur si simplu IMBECILI. Ce dracu' bai oamani buni, aveti net-ul la dispozitie iar voi o ardeti aiurea doar sa va cunoasca lumea. Damn!
Florentina63751 întreabă:
Joker3134 întreabă: