Trandafirii trebuie pusi in vaze destul de inalte incat sa poti adauga apa vreo trei sferturi din codita. Coditele trandafirilor nu se taie pentru ca ele au fost tratatate si date cu fungi si substante ca sa pota rezista mai mult timp. Apa nu trebuie sa fie rece ci la temperatura camerei. In apa din vaza se adauga o lingura de clor. Nu se tin la geam ci intr-un colt unde nu bate soarele direct pe ei. Se evita a se amplasa langa o sursa de caldura artificiala, cum ar fi caloriferul. Apa se schimba o data la 3 zile. Trandafirii nu se amesteca cu alte specii de flori pentru ca acestea din urma nu rezista. Trandafirii se tin singuri in vaze.
Se pun trandafirii in apa nici prea calda nici prea rece si un pliculet de conservant pentru flori (se cumpara de la florarii mai mari, exemplu - IRIS). Altfel trandafirii mor sigur.
Buna uite eu stiu doua metode de pastrare a trandafirilor.
1)tai codita pe diagonala si in apa pui o lingurita de zahar.
2)tai codita pe diagonala si bagi codita in apa fierbinte, si apa din vaza sa fie potrivita.
Trandafiri rezista mai mult timp in apa, daca nu ii pui alaturi alte flori, au o temperatura constanta in camera si codita fiecarui trandafir este taiata pe diagonala, eventual apa din vas sa fie dintr-o sticla, de pe o zi pe alta ( nu direct de la robinet, care are mult clor). Sunt unele specii de trandafiri, adusi din strainatate care sunt transportati in conditii de temperatura scazuta (cutii speciale, gen frigorifice) si cum au dat de caldura, se ofilesc, chiar daca il primesti azi, e proaspat si frumos, a doua zi s-a dus. Buchetele de trandafiri care au alaturi alte genuri de flori au viata foarte scurta, deci nu te intrista. Cei romanesti tin in medie o saptamana, chiar doua.
Tinandui cu coada in sus seva se duce inpetale si rezista cu 2 saptamana mai mult