Clorul dispare prin fieberea apei, iar ce a ramas pe fundul oalei este calcar.
Clorul e un gaz! Dacă lași apa într-o oală, pe masă, timp de două ore se evaporă singur!
Ce a rămas pe fundul oalei sunt sărurile minerale din apă!
Praful alb e calcarul din apa.
Daca folosesti de multe ori acelasi recipient pentru fiert apa, stratul se va ingrosa treptat, si se pietrifica.
Ai putea incerca sa pui un filtru anticalcar undeva pe teava, de fapt e de preferat sa il pui imediat dupa robinetul principal din casa.
https://www.emag.ro/......DQLRCLBBM/
Daca simti miros de clor in apa, poti monta suplimentar si un filtru cu carbune activ.
Elimina si pesticidele si orice fel de substanta organica.
https://www.emag.ro/......DWPN2YMBM/
1. NU vrei sa elimi clorul din apa, pentru ca singura solutie e sa lasi apa vreo 2 zile sa se decanteze/evapore clorul, moment in care in apa o sa apara EXACT motivul pentru care se pune clor: microrganisme daunatoare de la alge la bacterii si microbi
2. praful alb nu e clor ci calcar, dap, apa de la robinet ARE IN DRACI, am un umidificator cu ultrasunete care nu mai functioneaza pentru ca e blocat de, depunerile de calcar, si imi e prea lene sa bag cilit in el si sa il curat
3. vrei apa buna, uita de ORICE METODA manuala acasa, incepand cu IMBECILITATEA de filtre si terminand cu fiert, decantare samd
de ex filtere opresc sarurile care fac apa sa fie potabila si NU distilata (apa potabila contine apa SI SARURI MINERALE, care daca nu mai exista, devine apa distilata care e NUMAI apa), iar apa distilata e buna la inceput, dar nociva la consum prea ridicat (te poti sinucide cu apa, PE BUNE, pentru ca se elimina niste saruri critice pentru organism)
si treci pe apa plata, alea sunt aprobate de autoritati inainte sa fie vandute ca bune de consum