anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa fac sa scap de molii?

14 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Iata mai jos iti redau raspunsul dat anterior de mine la intrebarea cum sa scap de molii:
In primul rand trebuie sa faci o curatenie mare in dulapuri sa vezi unde si-au facut "cuib", aruncand hainele care au fosta roase de molii si aerisind restul hainelor de blana, cojoace, paltoane din stofa de lana etc. Trebuie sa stii ca, cele care rod nu sunt fluturii ci larvele lor care arata ca niste vermisori. Apoi poti folosi produsele din comert care ti-au fost indicate in celelalte raspunsuri, ori plantele ce ti-au fost deja nominalizate, dar pana nu faci sa dispara locul unde s-au inmultit, orice produs folosit nu aduce eficienta asteptata. Curaj si actioneaza ca, tu esti mai tare decat ele. In completare iti mai precizez ca poti folosi spray antimolii, naftalina, iar dintre plante, in afara de cele indicate, mai poti folosi si frunze de nuc.
Trebuie sa stii ca, nefolosirea unor haine mai mult timp, lucru ce faciliteaza si aerisirea lor, daca aceste haine sunt din produse de lana, blana, bumbac sau chiar anumite tipuri de materiale sintetice, poate produce infestarea cu molii care, mai ales in blocuri, trec de la un apartament la altul.Persevereaza si vei reusi. Succes.

Bula
| Bula a răspuns:

Suflii cu spray anti-molii in casa, dar acesta dupa ce ai verificat dulapul de haine, canapeaua, fotoliile etc, unde isi puteau face cuiburi.
De asemenea, pe ferestrele deschise se monteaza sita, iar pe usa, o perdea.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e simplu. Trebuie sa faci curatenie generala. Sa muti toate mobilele, sa speli toate covoarele, sa cureti fiecare coltisor al debaralei si camarii. Dupa aceea, scoti toate hainele din dulap, le speli, le tii la soare macar o zi, le arunci pe cele care au urme de molii. Speli dulapurile pe interior cu pronto si le lasi 203 zile cu usile deschise in camere bine aerisite.
Pui in dulapuri pliculete speciale de la Pronto, pe care le schimbi o data la 2-3 luni, prilej cu care scuturi si aerisesti tot continutul dulapurilor.

| psiholoaga a răspuns:

Scoate hainele, aeriseste tot sifonieriul si pune foi se ziare in buzunarele hainelor pe care le folosesti mai rar, flori de levantica. Gasesti de la raid, parca, deodorantele alea cu flori de levantica, foarte bune.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cu naftalina sau raid antimolii (eu asa am scapat).

mlm
| mlm a răspuns:

Incearca cu coaja de portocala, scoate hainele din dulap si pune coaja de portocala in rafturi sau mai poti pune si hartie de ziar, moliile nu suporta mirosul de cerneala tipografica si de coaja de portocala.

| csintalan a răspuns:

...frunzele de MUSCATE,... experienta proprie cu succes,...

| gabrielutzu a răspuns:

Spune-le sa iasa afara din sifonier.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am pus naftalina si dupa putina vreme adio molii. De atunci au trecut cred cam 4 ani si n-am mai vazut sa apara iar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Scuturat, curatat, etc +pelin (se mai gaseste prin piete) pus pe harte de ziar (cum se pun plantele medicinale la uscat. Si levantica e buna

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa nu mirosi ca o baba, dand cu tot felul de leacuri prin dulap, ca sa scapi de molii,
Mustang Electronic a inventat anul trecut (2009) un aparat extraordinar pentru distrugerea moliilor, cat si a gandacilor de bucatarie, acest aparat serveste in scopul casnic, industrial si militar. Distruge fluturele sau gandacul matur, precum si ouale sau larvele acestora. Cei interesati pot lua amanunte si date tehnice prin e-mail: mustang_electronic@yahoo.com www.mustang-electronic.piczo.com sau tel: 0727603890.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cumpara aparat impotriva moliilor, vezi pe mustang-electronic.piczo.com

Răspuns utilizator avertizat
| PuiuCristina a răspuns:

Atentie ca sunt mai multe tipuri de molii, molii de alimente de haine etc

In functie de tipul lor cel mai bine sa folosesti metode naturale care nu afecteaza si sanatatea noastra
https://www.abouthome.ro/catalog/anti-molii-60

Întrebări similare