Cum sa-mi reamenajez bucataria?

Cum sa-mi reamenajez bucataria?

In general, atunci cand reamenajam o incapere, cel mai important este sa mobilam inteligent respectiva incapere, astfel incat sa obtinem un maximum de confort chiar si in spatii mici si, pe cat posibil, sa arate si frumos. Iata cateva idei in ceea ce priveste mobilarea bucatariei:

 

Mobila de bucatarie trebuie adaptata la incapere, la dimensiuni si pozitionare a surselor de apa si gaz. In plus, trebuie sa existe concordanta in ce priveste nevoile si stilul proprietarilor.
Intrucat exista numeroase modele, forme, culori si materiale pentru mobilierul din bucatarie, toata aceasta varietate poate sa debusoleze o persoana care abia incepe sa puna la punct un plan de renovare. Exista multe tipuri de forme ale mobilei de bucatarie, de la cele in forma de "U" pana la cele care contin o insula de bucatarie.

Cel mai important aspect legat de o bucatarie este "triunghiul de lucru"
, format din chiuveta, aragaz si frigider. Pentru siguranta si eficienta maxima, spatiul total dintre elementele triunghiului ar trebui sa nu insumeze mai mult de 7-10 metri, 7 metri fiind idealul.

Chiuveta si aragazul trebuie pozitionate intr-o zona cu suficienta lumina naturala.

In continuare gasiti o scurta prezentare a celor mai des intalnite forme de aranjare a mobilierului in bucatarie:

  •   In forma de "U" – Acest stil de bucatarie este potrivit atat pentru bucatariile mici cat si pentru cele mari si este cel mai sigur design pentru ca ii opreste pe membrii familiei sa treaca prin triunghiul potential periculos al triunghiului. In plus, ofera suficient spatiu pentru stat si depozitare. Daca zona de masa este o zona foarte importanta in casa dvs., puteti folosi o sectiune a mobilei in forma de "U" pentru a o transforma in zona pentru mancat sau ca bar pentru micul dejun.
  • Forma de "L" – Acest tip de bucatarie este perfect pentru incaperile inguste, lungi sau deschise, pentru ca ofera suficient spatiu pentru depozitare si lucru. Este de asemenea foarte usor sa accesezi toate zonele de lucru.
  • Bucataria "in linie" – Aceasta forma este ideala (si inevitabila) pentru spatiile mici. Acest stil de bucatarie are toate aparatele plasate sub blatul de bucatarie, pentru a asigura maximum de spatiu pentru lucru si depozitare, dulapurile sunt de obicei pozitionate sus.
  • Bucataria cu doua randuri paralele de mobila – Genul acesta de bucatarie este foarte usor de folosit pentru ca minimizeaza miscarea in bucatarie, intrucat dulapurile si spatiul de lucru se afla in fata si in spatele tau. Totusi, din motive de siguranta, asigurati-va ca este suficient spatiu intre cele doua parti de mobila pentru ca persoanele care se afla in bucatarie sa se poata misca in voie.
  • Insula de bucatarie – Acesta este tip de bucatarie cu o masa de lucru separata inclusa in mobilier. Aceasta este utila daca mai mult de o persoana gateste si se potriveste cel mai bine cu spatiile mari, ceea ce face ca traficul sa nu fie ingreunat.
8 răspunsuri:
| Supradoza.De.Vise.Interzise a răspuns:

Foarte tare :X

| M4RK a răspuns:

Foarte tare.Multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Insula de bucatarie este interesanta o sa ma mai gandesc, specific ca eu am o bucatarie de 2/2, 5 cm, o insula este tocmai ce mi-as dori.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bucataria cu doua randuri paralele de mobila... unde se pot vedea niste imagini cu acest aranjament?

| 44-mytel a răspuns:

Era bine daca avea si poze.

| betti a răspuns:

44mytel are dreptate! Era mai bine sa existe si poze!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

2X2. 5 e destul de mica, poti sa spargi unul din peretii laterali, dinspre hol? scrie-mi pe adresa asta Facebook: nelu lung si o sa-ti trimit citeva poze ca ideii (sint arhitect, deci in bransa)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Interesant :-D

Întrebări similare