| AnielaA a întrebat:

Cum sa montez un tapet de perete in camera copilului? E un tapet din acela cu desene, personaje din desene animate. E destul de mare are cam 1.90 pe 2.50. Stiu sa pun tapet, am mai pus, dar dimensiuni mai mici si tot mai ramaneau pe undeva niste bule mici. Acum asta fiind mai mare mi-e frica ca nu o sa reusesc sa il pun cum trebuie. Cum sa procedez?

Răspuns Apreciat de Editori
| cristi202 a răspuns:

Incepi cu un colt. Primul lucru e sa stabilesti latura cea mai scurta, sa se potriveasca. Banuiesc ca intreaga imagine e de 1, 90x2, 50, insa probabil ai mai multe role de pus, adica, imaginea sa fie formata din fisii de 50, 60 de cm. Si atunci se pune ca un tapet de mici dimensiuni. Incepi de sus, potrivesti bine, nu e loc de erori, latura tapetului pe marginea peretelui, daca ai o eroare de doar 0, 5 mm sus, jos la 2, 5 m eroarea va fi de 2 mm, deci perfect observabil, deci trebuie perfect potrivit inca de sus, apoi mergi pe diagonala, dupa latura de sus, iei una verticala dupa care te tii, iar mai apoi, daca e fixat bine, se aseaza de la sine daca ai grija sa nu faca cute. Trebuie sa ai grija ca sus coltul orizontal al peretelui, cel ce da in tavan, sa fie perfect drept, altfel ai surprize, caci dupa el te ghidezi.
Daca insa tapetul e dintr-o singura bucata, eu zic sa nu te bagi, e mult mai dificil, e nevoie de un meserias au chiar doi care se pricep foarte bine la tapet.
Si inca ceva. Bulele ce ramin, si sigur ramin, le intepi cu un ac si apesi pe ele sa iasa aerul din ele prin intepatura, si asa dispar, intepatura nu se va vedea.