Prepara o solutie din sucul unei lamai si 1/2 l apa, pulverizeaza, repetat in toata zona unde circula furnicile, spor la treaba!
Furnicile sunt mai greu de exterminat decat alte insecte, mai ales daca au cuibul in apropierea sau chiar in casa ta. Poate ca ai incercat mai multe solutii pana acum, insa fara succesul dorit. Alege metoda potrivita in functie de gravitatea problemei si de persoanele care locuiesc in casa ta.
Cauza aparitiei furnicilor in casa ta consta in cantitatea de alimente pe care le-o pui la dispozitie. Daca locuinta ta este curata si proaspata, furnicile vor renunta la invadarea acesteia dupa o anumita perioada.
Spala toate suprafetele care intra in contact cu mancarea si dezinfecteaza-le cat mai bine. Chiar si o pata de suc sau un simplu mar reprezinta un ospat pe cinste pentru furnici.
Pastreaza mancarea foarte bine acoperita, astfel incat sa nu emane deloc miros. Foloseste capace, folii protectoare sau depoziteaz-o in frigider pentru siguranta. De asemenea, ocupa-te de gunoiul menajer si de vasele murdare, imediat ce acestea au aparut. La fel ca si in cazul gandacilor de bucatarie, furnicile pot fi atrase de miros, de murdarie sau de o simpla bucatica de paine de pe podea.
Daca ai animale de companie, va trebui sa improvizezi putin in privinta bolului cu mancare. Pentru ca furnicile sa nu aiba acees la mancare, aseaza castronul cu mancare intr-un altul putin mai mare cu apa. Astfel, in momentul in care furnicile vor incerca sa se catere, vor intra in contact cu apa si nu cu mancarea. Nu folosi in bol foarte mare, pentru a nu exista riscul ca pisica sau cainele sa verse mancarea in apa.
Un grup nou de furnici va trimite intotdeauna cativa spioni pentru inspectarea casei. Daca observi una sau doua furnici ratacite prin bucatarie, nu le permite sa se intoarca in cuib, deoarece vor reveni impreuna cu toata familia.
Foloseste un aspirator cu saci de unica folosinta si aspira-le. Arunca sacul cat mai departe de casa, sau arde-l pentru a fi sigur ca nu se vor intoarce inapoi.
Cea mai buna cale de a scapa de aceste insecte este distrugerea sursei, regina, deoarece aceasta produce un numar foarte mare de furnici. O data ce aceasta va disparea, cuibul nu se va mai mari. Matca nu iese la suprafata, ci sta de obicei in partea de jos a cuibului.
Daca observi o furnica mai mare decat restul, nu ezita sa o extermini, deoarece este foarte probabil ca aceasta sa fie o marca in cautare de cuib nou. Acestea sunt in general de 3 ori mai mari decat furnicile lucratoare si pot avea aripi.
Daca localizezi cuibul coloniei de furnici, cel mai sigur este sa il distrugi turnand apa fiarta in interior.
Deoarece furnicile sunt foarte mici, isi pot face loc pana si prin cea mai fina crapatura. Incearca sa le acoperi pe cele vizibile din tocurile usilor si ferestrelor. Foloseste chit de lemn sau silicon pentru a fi sigur ca orificiul este imposibil de accesat.
Izolarea casei este benefica si in privinta pierderilor de caldura si reprezinta cea mai buna metoda de a scapa de furnici, mai ales daca ai copii sau animale de companie.
Verifica de asemenea prizele, intrerupatoarele sau crapaturile din pereti. Plinta podelei, mocheta sau chiar covorul pot ascunde furnici.
Presara sare, otet, ulei de menta, scortisoara, cili, piper, ardei iute sau frunze de dafin in zona usilor sau a ferestrelor sau in locurile prin care furnicile intra de obicei. De asemenea, pudra de talc, creta sau varul au acelasi efect de respingere a insectelor.
Va trebui sa te asiguri ca acestea nu vor intra in contact cu copiii sau cu animalele din casa, deoarece pot cauza alergii severe sau sufocare.
O solutie mai putin toxica se poate realiza din: o lingurita de alcool pur, doua lingurite de detergent de vase si 150 ml apa. Cu ajutorul unui pulverizator, stropeste toate suprafetele cu care furnicile intra in contact, zona frecventa de trecere (praguri, tocuri) si chiar florile sau pomii pe care acestea se catara. Solutia nu este daunatoare, iar alcoolul le va face sa stea departe pe viitor.
Daca observi un grup de mai multe furnici, pulverizeaza peste ele o solutie din apa si clor sau apa si detergent. Curata apoi suprafata cu un servetel ud de hartie.
O capcana buna impotriva lor este malaiul. Permite-le sa manance cat mai mult malai, deoarece in momentul in care vor bea apa vor muri.
Cea mai buna otrava pentru furnici este solutia de acid boric. In functie de concentratia acesteia, efectul va fi imediat sau temporar. Principiul de baza este ca furnica infectata sa ajunga in colonie si sa imprastie otrava. Daca solutia este prea slaba, efectul va fi usor iar furnicile vor fi doar slabite. O solutie puternica va omori furnicile inainte ca acestea sa ajunga in cuib. Iata o reteta usor de realizat acasa:
o cana cu apa, 2 cani de zahar si doua linguri de acid boric
3 cani de apa, o cana de zahar si 4 linguri de acid boric.
Pune solutia intr-un recipient si astupa-l bine cu un capac, cu nailon sau cu banda adeziva. Fa cateva gauri, suficint de mari pentru ca furnicile sa poate intra in interior. Foloseste putin unt sau crema de ciocolata atat in interiorul cutiei, cat si in afara, pentru a fi sigur ca furnicile vor fi atrase in capcana.
Dupa ce au mancat, lasa-le sa se intoarca in siguranta in colonie.
Sursa: http://casa.acasa.ro/......-8442.html
Eu am avut aceiasi problema. In primul rand am renuntat sa mai mananc in camera (locuiam la garsoniera), furnicile veneau de pe balcon, am presarat multa sare la usa de la balcon. In camera, am pus pe mocheta (era inchisa la culoare si vedeam furnicile din cauza asta), un ziar pe care am turnat un dop de ulei de gatit, iar dupa jumatate de ora pe acel ziar era un mic musuroi de furnici, am strans ziarul si l-am dus la toberonul blocului. Repeti faza cu uleiul pana ai sa observi ca nu mai e nicio furnica pe ziar.
thegodfather12 întreabă: