Am avut si eu o astfel de problema si pana nu am gasit cauza (se aflau intr-o patura din lana pe care nu o mai folosise de vreo 2 ani) nu am reusit sa scap sub nicio forma de ele. Am incercat cu toate modurile posibile si imposibile dar fara roade
Pune in dulapuri intre haine buchete de levantica, pelin sau busuioc, in saculeti de panza.
Eu pun coji de portocale in fiecare raft, insa cu mare atentie, caci nu trebuie sa atinga hainele. Le las acolo pana se usuca. Reusita este la indemana si 100% sigura.
Aplici ce a spus Minerva sau, exista niste hartii tot antimolii - le gasesti pe acelasi raft cu celelelate produse pentru molii in hipermarketuri si, nu au nici un fel de miros (nici eu nu suport mirosul)
Exista la supermarket Carrefour, sunt niste cutii speciale pentru molii.Cutia este verde si cu o molie pe ea, are 2 fasii lipiciose. Cum le montezi prin lipire la bucatarie sau in debara, incep sa apara, pentru ca pe ele au o solutie, care le atrage.Sunt foarte bune, eu am folosit si numai am.
Aterisiti toate incaperile unde aveti molii, apoi folositi Raid anti molii, sau coji de portocale, moliile mai dispar si daca in locul unde sint ai pus o pagina de ziar, nu suporta mirosul de tus tipografic.
Dacă eşti alergică la insecticidele spray, cumpără de la o farmacie veterinară sau un magazin cu produse pentru protecţia plantelor, o fiolă de Regis (costa 1-2 ron) sau alt produs pentru gândacii de Colorado şi dizolv-o în 2 l apă. Stropeşti cu ea peste tot prin dulap că nu pătează şi repeţi operaţiunea după 4 săptămâni (perioada de eclozare a puilor de molii). Eu dau cu soluţia asta în fiecare toamnă şi primăvară preventiv şi văd că nu mai am probleme E eficientă şi pentru muşte şi ţânţari, dacă ungi cu ea ramele şi plasele de la geamuri, măcar o dată pe săptămână.
moni_clujeanca întreabă: