| TinaTinTina a întrebat:

Cum sa scapi de molii?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Am mai raspuns la intrebarea asta, dar probabil a intrebat alta persoana, asa ca voi relua explicatia cu scuze daca sunt redundanta: faci intai curat in toate dulapurile. Scoti fiecare lucrusor, il despachetezi, il scuturi, il lasi la aer si la soare cateva ore. Le speli pe cele care nu sunt perfect curate. Le arunci pe cele care au molii in ele. Apoi speli dulapurile cu o laveta inmuiata in apa calduat cu Pronto - detergent sau chiar cu putin Mr. Proper. Speli bine, fiecare coltisor si apoi lasi dulapurile cu usile deschise cateva ore pana bagi hainele la loc. Faci curat in toata casa, scuturi covoarele, stergi/speli pe sub fiecare piesa de mobilier. Acelasi lucru in debara, camara sau alte spatii de depozitare.
Pui hainele la loc in dulapuri si pui plicute de la Raid pentru sifonier. Sunt foarte eficiente. Cam la 3-4 luni repeti operatiunea cu scosul hainelor si aerisitul lor si schimbi pliculetele (gelul din ele se consuma in timp).

4 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Pui naftalina in sifonier, sau poti folosi produse din acelea Raid.Naftalina da un miros urat hainelor...

| dalea a răspuns:

Moliile au inceput sa capete rezistenta la naftalina care in plus are un miros greu de suportat.De aceea ar fi recomandat niste produse mai actuale (Raid antimolii cum spunea mike 1993) dar foarte important este dupa aceea sa impiedicam reaparitia lor:aierisirea cat mai deasa a hainelor si a se evita ca hainele umede sa fie puse in dulapuri(moliile sunt atrase de aerul inchis si de umezeala).

| PuiuCristina a răspuns:

Identificați și eliminați sursele infestării: Verificați zonele din casă unde se găsesc molii și încercați să identificați sursele de infestare. Acestea pot fi haine, textile, covoare, perdele sau alte materiale din lână, mătase sau alte materiale naturale.

Spălați sau curățați hainele și textilele: Scoateți hainele și textilele infestate din dulap sau de pe rafturi și spălați-le sau curățați-le conform instrucțiunilor de îngrijire. Acest lucru va ajuta la eliminarea ouălor sau larvelor de molii care ar putea fi prezente pe acestea.

Aspirați și curățați zonele infestate: Folosiți un aspirator puternic pentru a aspira zonele afectate, inclusiv podele, covoare, perdele și mobilier. Asigurați-vă că aspirați în special în colțuri, fisuri și alte locuri unde molii ar putea depune ouăle.

Curățați cu soluție de curățare: După aspirare, curățați suprafețele infestate cu o soluție de curățare adecvată. Puteți utiliza o soluție făcută din apă caldă și săpun sau un produs de curățare specializat pentru molii. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

Utilizați repelenți pentru molii: Puteți utiliza metode de prevenire pentru a descuraja molii să se apropie de zonele infestate. Saci sau bile de lavandă, bucăți de cedru sau pungi cu flori de nu-mă-uita pot fi plasate în dulapuri, sertare sau zone unde sunt depozitate hainele. Acestea au un miros pe care molii îl detestă și îi poate împiedica să se apropie.
https://www.abouthome.ro/catalog/anti-molii-60

| leontina a răspuns:

Eu am folosit Raid si am scapat

Întrebări similare