Buna!
Uite mai multe retete:
Ingrediente
450 g faina
400 ml ulei
100 g zahar pudra
300 ml sirop de fructe
100 g stafide
1 plic vanilie
10 g sare
6 oua
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune la fiert o cantitate de apa egala cu faina, cand apa clocoteste, se adauga faina, avand grija sa nu se faca cocoloase si de aceea se bate bine cu un tel;
Cand faina s-a incorporat si s-a omogenizat, se pune la rece, dupa ce s-a racit, se amesteca zaharul, stafidele si ouale pe rand, frecandu-se continuu pana se obtine o pasta compacta;
Cu o lingura se fac gogosile si se prajesc in uleiul bine incins. Cand s-au rumenit se scot cu lingura de spuma, se pun pe un platou, se toarna peste ele sirop de fructe si zahar pudra. Se servesc calde.
Gogosi de post
Ingrediente
400g faina
zahar
miere
scortisoara
20g drojdie
ulei
Mod de preparare
Se dizolva drojdia intr-o lingurita de zahar si o ceasca de apa, se adauga 2-3 linguri de faina, se amesteca bine si se lasa la crescut;
Cand a crescut, se adauga o ceasca de apa, restul de faina, sare, se framanta pana se obtine un aluat consistent, se lasa la crescut;
Dupa ce a crescut, cu o lingura se ia din aluat si se prajesc gogosile in ulei incins. Cand sunt aurite, se scot cu spumiera si se tavalesc prin miere si scortisoara.
Sper ca te-am ajutat! Sa ai pofta!