Otet de mere, preparare
- 5 kg mere
- 5 litri apa calda
- 500 grame miere de albine
- 50 grame drojdie proaspata
Se zdrobesc(taie marunt, rad, etc) merele, cu tot cu cotor, doar stricaciunea se inlatura.Se pun intr-un borcan de 10 litri, se adauga drojdia si se toarna apa calda peste ele, sa nu oparim drojdia si se aseaza intr-un loc intunecos, dar cald(23-28 ) grade, acoperind doar cu tifon.Se amesteca de 2 ori pe zi. Dupa 2 saptamani,cand merele s-au macerat si cand miroase a otet,se strecoara printr-un tifon asezat in strecuratoarea de paste si se storc (nu numai se scurg),iar zeama obtinuta se toarna in acelasi borcan, curat. Peste zeama se adauga mierea de albine, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa iar la fermentat in loc calduros si intuneric(se pune borcanul intr-o cutie de carton si se poate tine in bucatarie langa calorifer), pana se formeaza o pelicula foarte groasa deasupra, care este ciuperca si care se indeparteaza cand otetul este limpede si frumos.In timpul fermentatiei se acopera borcanul cu tifon si nu se mai umbla la el pana cand se scoate pelicula, cand va fi limpede.In final se toarna in sticle cu capace cu filet,se strange bine si se pastreaza la rece,in camara.
Cat este otetul de mere de util? Pai tocmai am salvat,sper eu,pe cineva de la o raceala,gripa,dureri in gat,etc, cu frectie pe gat, piept, spate, dar si de tusea aferenta cu siropul de tuse despre care-am scris la …REMEDII SI LEACURI DIN BATRANI.
Funda ?
Aia e placinta cu mere ma
Nu mai vezi bine, sau nu mai ştii să citeşti?
http://motherfwcker.imgur.com/all/
Da am obs dupa ce am scris ca e jos