Stiai ca aduc energie negativă, nu? Cactuşii erau preferaţii mei, superbi, dar chiar se spmpte energia, aceia negativă pe care se zvoneşte că o au.
,, Dupa inima ta si vezi ca o sa rezista bine!'' 1968 în25 August 2009 18:26, mi se pare bun răspunsul.
Eu nu prea cronometram, îi udam când era pământul uscat de vreo 2 sau 3 zile. Depinde şi de temperatura, soare.
good Luck.
În perioada de iarnă evită să aşezi cactusul în apropierea unei surse de căldură. Aerul încins îl poate arde sau poate duce la apariţia unor pete galbene. În schimb, planta are nevoie de multă lumină. Temperatura minimă pe care o poate accepta e de 10 grade C. În general, iarna, cactusul intră într-o perioadă de repaus.
Udarea cactusilor se face diferentiat in functie de sezon, astfel :
Primavara si toamna se uda o data pe saptamana, dimineata.
Vara se uda de doua ori pe saptamana - seara.
Iarna, incepand cu luna noiembrie, cactusul nu se uda si se tine in loc luminos cu temperaturi de 2-10 grade Celsius, acesta fiind secretul infloriri cactusului primavara.
Daca iarna se zbarcesc, se uda saptamanal cu o lingura de apa.
Dupa fiecare udare, se elimina apa ramasa in tavita ghiveciului.
Pamantul recomandat pentru folosire este un amestec din pamand de florarie si nisip.
Pentru un drenaj bun al apei prin ghiveci, la baza acestuia vom pune pietris.
In momentul in care apar florile, se va evita udarea plantei.
Cactusii nu trebuie tinuti in ghivece mari.
Puii de cactusi nu se replanteaza decat atunci cand au cativa cm.
Lunar, se aplica o fertilizare a solului cu un ingrasamant bogat in fosfor, care ii va ajuta in timpul iernii sa-si formeze mugurii florali.
Laura_Dinu_2001 întreabă: