Ca reguli generale, mentinerea unei atmosfere temperate este benefica, iar pozitionarea umbrita - pe pervazul unei ferestre orientate spre nord - este preferabila unei locatii in sera sau intr-un loc cu temperaturi marite.
Alegeti o frunza sanatoasa, libera de paraziti sau de boli si taiati-o de la baza petiolului. Nu lasati portiuni din petiol in cadrul plantei deoarece favorizeaza aparitia bolilor si a daunatorilor.
Intoarceti frunza pe partea inferioara, puneti-o pe o suprafata dura si taiati in ras petiolul frunzei. Nu utilizati frunze imbatranite, cele tinere inradacineaza mult mai usor.
Cu un bisturiu faceti cateva incizii perpendiculare (de cca. 2 cm) pe nervurile frunzei, pe partea inferioara a acesteia. Faceti inciziile respective fara sa sectionati frunza.
Puneti frunza intr-o cutiuta din plastic (casoleta) plina cu amestec si presati-o bine pentru a asigura un bun contact al acesteia cu solul. Pentru a o fixa in pozitia respectiva folositi cateva pietricele de rau.
Pentru a asigura o mai buna fixare a frunzei se pot utiliza mici agrafe in forma de "U".
Amplasati deasupra casoletei un recipient transparent care va mentine astfel umiditatea relativa ridicata, creand conditii de sera.
Mentineti casoleta la o temperatura moderata si asigurati-va ca amestecul este permanent umed (reavan). Acest factor il puteti controla in functie de condensul care se formeaza in cadrul recipientului transparent. Tinerele plante se vor forma la nivelul inciziilor efectuate anterior.
Dupa ce s-au dezvoltat, micile begonii pot fi repicate (replantate) in vase mici. Nu sufocati radacinile prin indesarea plantei in amestecul de pamant.
Mama taie o funza cu codita de la begonie si o pune intr-un pahar cu apa.Schimbi apa o data la 2 zile pana ii apar mustati-mici radacinute, o mai lasi 2 zile in apa sa creasca un pic mai mari, si o plantezi. Din acea frunza se va dezvolta o adevarata begonie