anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se poate repara garnitura la frigider?

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să pui altă garnitură, dacă au la service.

| Mirel4412 a răspuns:

Ce poti sa repari la ea, ca e un cauciuc, sa-l lipesti cu super glue poate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca se poate inlocui, de reparat nu prea ai ce sa repari, pana la urma e o garnitura.

https://www.emag.ro/search/garnitura+usa+frigider

| PringAloe a răspuns:

Asa cum a mai zis cineva, ea nu se repara ci se inlocuieste, garnitura stricata inseamna sa fie ciupita, sa nu mai pupe cum trebuie, deteriorata etc. se cumpara una noua in functie de dimensiunea pe care o ai tu.

| anonim_4396 explică (pentru PringAloe):

Da dar sunt niste dimensiuni cam exacte. Eu nu ma pun sa tai si sa pun colturi speciale si nu stiu pe cine sa chem

| NLS a răspuns (pentru anonim_4396):

Orice depanator de frigdere schimba garnituri.
Plus ca si are (sau stie unde sa comande) modelul potrivit, in functie de modelul aparatului tau.

| PringAloe a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea am inteles, nu gasesti garnitura sa aiba masura de care ai nevoie? Garnitura nu este deloc greu de inlocuit, ea nu este prinsa cu suruburi sau lipita cu ceva (teoretic) eu cel putin n-am mai vazut sa fie prinsa cu ceva sau lipita, ea are o parte care se introduce ca sa stea fixa, important este sa o iei pe masura, nu ai de taiat nimic.

| anonim_4396 explică (pentru PringAloe):

Am gasit de la firma originala de la Whirlpool da e 90 euro. Pe alt site nu gasesc

| Jonas94 a răspuns (pentru anonim_4396):

Salut!
Pont primit de la un inginer frigotehnist!
Du-te la farmacie și caută glicerină boraxată, este în jur de 3, 5 lei un tub.
Dai pe un tampon demachiant, și ungi cu glicerina aia, tot chederul frigiderului, pe toate părțile.
Apoi după ce ai terminat, trântește ușa bine și lasă vreo câteva ore.
Glicerina aia va ajuta chederul să adere mult mai bine la frigider.
Soluția am testat-o personal pe o combină frigorifică Heinner, care îmi făcea gheață pe sertarele de la congelator, de trebuia să-l decongelez săptămânal când voiam să scot ceva de acolo.
Hai că e ușor.
Baftă!

| anonim_4396 explică (pentru Jonas94):

Mersi

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Frigiderul ala al tau unde are elementul bagat, in usa sau in garnitura? Cred ca stii ca frigiderele au in usa sau in acea garnitura un element electric, sa tina usa calduta, altfel nu ai mai putea sa o deschizi.
Zic si eu pentru ca am vazut ai spus ca la aia costa 90 de euro, ori poate atata costa garnitura.
Nu am desfacut niciodata usa unui frigider sa vad unde este elementul ala pus, de aia zic.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Pai am vazut la altele ca doar se da jos garnitura. Asta o are calduta deci nu stiu ce sa zic, usa nu e la fel de calda. Daca mai si chem pe cineva sa repare mai bine imi tin banii si iau altul nou

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai sa iti zic ceva, In general frigiderele nu prea se repara, se repara doara alea care sunt in garantie si care is asa mai noi, sa zic cativa ani.

Deci daca ai un frigider si are 10 ani il arunci si cumperi altul,nu merita sa mai repari pentru ca piesele is scumpe, aia din aia fac bani din piese, is nu scumpe is f scumpe, asa ca multi prefera sa il arunce si sa cumpere unu nou.
Unde pui de se intampla ceva la compresor, sau de ai ceva pierderi de freon nici nu ai cum verifica, frigiderele nu au porturi sa poti pune ceasuri sa vezi de are freon sau cat are.
Sa dai 90 de euro pe o garnitura, dupa poate cine stie ce se mai strica, vorba ta ajungi sa iai unu nou.
Plus de asta si manopera e f scumpa.Asa daca te-ai pricepe tu personal sa repari,atunci mai zici,gasesti o garnitura aftermarket si mai merge si cu aia cativa ani.
Eu lucrez cu de astea aparate de aer conditionat si am vazut destule, unia vor sa repare desi aparatele au zeci de ani, ii spui dar nu vrea sa asculte, repara ceva, apoi se strica altceva si dupa isi da seama ca gresit
Asa este omu, pana nu vede el personal nu prea crede.