Si tu ai probleme? au aratat la tv ca e invazie de omizi... sper sa primesti o solutie buna(sa o pot aplica si eu)
Vopseste pomul frunzele sau poti sa-le dai fo :X asa am facut si nu mai am omiz imi dai fundita?
Si eu am aceeasi problema ori le calci pe fiecare pe rand ori stropestele cu un jet de apa foarte puternic
O modalitate ar fi sa adunati cuiburile de omizi (vara, imediat dupa aparitia lor sau iarna, pentru cuiburile unde ierneaza unele omizi). De asemenea, la pomi se pun braie capcana in jurul tulpinilor.
Daca metoda cea mai folosita in zilele noastre pentru combaterea daunatorilor este apelarea la insecticide, in cele ce urmeaza va vom oferi cateva metode naturale de lupta impotriva daunatorilor.
O prima metoda este cultivarea in jurul straturilor sau copacilor din gradina a unor plante "gardian" ce emana mirosuri puternice, care alunga o parte din daunatori.
Aceste plante trebuie amplasate insa suficient de aproape de zona pe care doriti sa o protejati, efectul lor fiind limitat la imediata vecinatate. Astfel, pentru a proteja un arbore sau arbust de furnici trebuie sa inconjurati baza arborelui cu petunii.
Intrucat fiecare planta din gradina este predispusa cu predilectie la anumiti daunatori, si "antidotul" trebuie ales corespunzator:
- Furnici - le tineti la distanta plantand busuioc, menta, pelin, condurul-doamnei;
- Viermii verzei - plantati menta, tomate, rozmarin, salvie;
- Fluturii albi ai verzei - plantati menta, isop, cimbru, pelin;
- Musculite morcovi - nu le place rozmarin, ceapa, coriandru;
- Gandacul de Colorado - nu suporta fasolea verde, hrean si urzica;
- Gandacii castravetilor - evita ridichile si calaparul;
- Omida - plantati calapar;
- Soareci - nu le place menta;
- Acarieni - ceapa, usturoi, arpagic;
- Carabusi - muscata si ceapa;
- Melci - rozmarin si pelin;
- Viermi tomate - plantati limba-mielului, galbenele, busuioc
Eficiente nu sunt doar plantele care alunga daunatorii, ci si cele care ii atrag. Anumite plante constituie o atractie deosebita pentru daunatori.
Cultivand organizat astfel de plante prin gradina, veti putea concentra daunatorii pe acestea, protejand restul plantelor din gradina.
Odata prinsi in capcana, daunatorii pot fi usor indepartati si distrusi, chiar daca aceasta va implica distrugerea plantelor capcana.
O astfel de planta este Nasturtiums (condurul-doamnei).
Benefica pentru orice gradina este si atragerea pasarilor si a unor specii de insecte care se hranesc cu daunatori. Pentru atragerea lor plantati in gradina margarete galbene, lavanda, chimen, marar, soparlita, etc. In plus, pasarile si insectele au si un rol important in procesul de polenizare a plantelor.Lupta cu metode naturale impotriva daunatorilor aduce si un plus de farmec si culoare in gradina dumneavoastra!
Broastele raioase sunt mari consumatoare de daunatori printre care si omizile.
Dacă sunt puține le calci cu picioarele.
Dacă sunt multe trebuie omorâte chimic./ cu chimicale.
Am gasit afirmatia asta pe un site: Produs recomandat de noi pentru a scapa de omizi la un pret redus este K-Othrine WG 250!
Poate te ajuta!
P.S pentru mine era simplu "le calci in picioare"!
Daca sunt cele albe care abia au aparut de cateva zile incearca cu niste deodornat si o bricheta, vei actiona in felul urmator : pui bricheta sub jetul deodorantului (pe unde iese) si aprinzi bricheta pe urma apeci pe spary si le arzi, serios eu asa am facut... bine in curte
Le calci, le strivesti cu o piatra, de arzi cu lupa, bagi un bold in ele ( pentru insectar ). Sper ca te-am ajutat.
Si eu vad pe toate strazile omizi nu le mai suport.
Eu una cea mai rapida/ieftina metoda ar fi sa le calci.
Sincer alta nu stiu...
sau imi amintesc ca atunci cand eram mica luat un parfum care il aveam in casa si nu il folosea nimeni si ii parfumam pe atunci aveam un dud in fata casei si in fiecare an era plin de omizi. in fine scuze ca am derivat de la intrebarea ta
Invazieeee!
Un vecin stropeste plantele si copacii din curtea sa cu apa amestecata cu mult sapun. Am vazut ca la el functioneaza, eu nu am incercat inca.
Eu am dat cu K-othrine WG 250 si am scapat. L-a luat nevasta'mea de pe www.pestcontrol-shop.ro
PrincessConsuela întreabă:
DANIEL17101998 întreabă: